UPDATE Alegeri în SUA: Hillary Clinton își exprimă speranța că Trump va fi un președinte de succes pentru toți americanii

UPDATE Alegeri în SUA: Hillary Clinton își exprimă speranța că Trump va fi un președinte de succes pentru toți americanii

Candidata democrată în alegerile prezidențiale desfășurate marți în SUA, Hillary Clinton, și-a exprimat miercuri speranța că republicanul Donald Trump, care a câștigat scrutinul, va fi un președinte de succes pentru toți americanii și că acesta trebuie să construiască o Americă care să fie plină de speranță, incluzivă și generoasă, notează Reuters, DPA și AFP.

''Noaptea trecută [marți noaptea] l-am felicitat pe Donald Trump și m-am oferit să lucrez cu el în numele țării noastre. Sper că el va fi un președinte de succes pentru toți americanii', a spus Clinton, în fața echipei sale de campanie și sutelor de susținători ai săi strânși în sala de conferințe a unui hotel din Manhattan, New York.

Ea a estimat că rezultatele alegerilor de marți, de care s-a declarat ''dezamăgită, sunt unele dureroase''. ''Acesta nu este rezultatul pe care l-am dorit și pentru care am muncit din greu și îmi pare rău că nu am câștigat aceste alegeri pentru valorile pe care le împărtășim și viziunea pe care o avem pentru țara noastră'', a continuat Hillary Clinton.

Hillary Clinton a subliniat că statul de drept, drepturile egale și libertatea religioasă trebuie să fie apărate și respectate în SUA și că responsabilitatea de cetățeni a susținătorilor Partidului Democrat este aceea de a continua să construiască ''o Americă mai corectă''.

''Doresc să vă amintiți asta: campania noastră nu a fost niciodată despre o persoană și nici măcar despre un scrutin. Ea a fost despre țara pe care o iubim și despre construirea unei Americi care este plină de speranță, incluzivă și generoasă'', a menționat politiciana democrată.

Mulțumindu-i pentru sprijinul imens pe care i l-a acordat președintele în exercițiu Barack Obama, ea a adăugat că femeile din SUA trebuie să știe că nimic nu a făcut-o mai mândră decât a fi ''campioana lor''.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria