UPDATE Arad: Adolescentul dispărut, găsit la 40 km de locul unde s-a desprins de grup în timpul unei plimbări cu bicicleta

UPDATE Arad: Adolescentul dispărut, găsit la 40 km de locul unde s-a desprins de grup în timpul unei plimbări cu bicicleta

Adolescentul de 14 ani căutat de autoritățile din Arad după ce s-a pierdut sâmbătă, în timpul unei plimbări cu bicicleta, a fost găsit în localitatea Cenad din județul Timiș, la circa 40 de kilometri față de locul unde acesta s-a înstrăinat de grupul în care se afla, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Starea de sănătate a minorului nu este afectată, iar în cursul acestei seri, conform IGSU, el va fi dus la părinții săi.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad, la misiunea de căutare a adolescentului au participat mai multe echipaje de salvatori din cadrul inspectoratului, pompieri voluntari, polițiști, jandarmi, reprezentanți ai autorităților locale și cetățeni.

"Am suplimentat forțele, atât pompieri cât și poliția. Am mai adus un echipaj de căutare cu barcă pentru că aici este și râul Mureș. Executăm căutări cu elicopterul SMURD pe perioada zilei și am mărit aria de căutare deoarece copilul a dispărut între 10.30 — 11.00 și părinții au apelat la 112 la 14.03, aproape după patru ore după dispariție. El fiind pe bicicletă și-a putut mării aria. Suntem la limita cu județul Timiș, este o zonă împădurită și nu avem vizibilitate mai mult de o sută de metri în câmp deschis", a declarat, pentru AGERPRES, înainte de găsirea băiatului, purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleșca.

El a adăugat că au mai fost cooptate și cinci servicii voluntare din toate comunele, fiind 150 de oameni care au participat la căutare.

"Am adus de la inspectorat un punct de comandă mobil și tot ce înseamnă căutări pe timp de noapte: corturi pentru schimb de noapte, generatoare pentru iluminat zona", a mai spus reprezentantul ISU Arad.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moment hilar în Qatar, cu doi bărbați care scot rapid telefoanele pentru a o poza pe Miss Croația | FOTO VIDEO

2 Medicul Iulian Juncănaru, fost concurent la Chefi la cuțite, a murit la doar 39 de ani. Cum a fost găsit

3 Scandal sexual online cu Cristina Pucean, după ce s-a despărțit de Bogdan de la Ploiești

4 „Președinta” României, aroganțe într-un resort de lux din Elveția

5 De ce SUA s-au înșelat atât de mult în privința competenței armatei ruse. Bilanțul experților militari