UPDATE Atacul din Germania: Suspectul a fost împușcat la Milano (ministrul de Interne)

UPDATE Atacul din Germania: Suspectul a fost împușcat la Milano (ministrul de Interne)

Anis Amri, tunisianul suspectat că ar fi fost cel care a condus luni seara un camion într-un târg de Crăciun de la Berlin ucigând 12 oameni, este "fără îndoială" bărbatul care a fost împușcat de o patrulă a poliției la Milano, a confirmat ministrul italian de Interne Marco Minniti, citat de DPA și ANSA.

"În Italia avem un nivel ridicat de control al teritoriului și în cazul în care un fugar căutat de poliție, este identificat și neutralizat. Acest lucru înseamnă că există un sistem care funcționează", a spus Minniti.

Conform DPA, suspectul a fost identificat cu ajutorul amprentelor.

Tunisianul a fost ucis într-un schimb de focuri la Milano, scrie Reuters.

Conform agenției italiene ANSA, schimbul de focuri ar fi avut loc în cursul nopții, n jurul orei 3 dimineața, și a izbucnit după ce o patrulă a poliției ar fi făcut un control în Piața 1 Mai. Când i s-au cerut documentele de identitate, suspectul a scos un pistol și a tras în direcția polițiștilor, iar aceștia l-au împușcat pe loc.Un polițist a fost rănit în confruntare, dar nu se află în stare gravă.

Suspectul, tunisianul Anis Amri, a stat mai mulți ani în Italia înainte de a se îndrepta spre Germania în iulie 2015, informează DPA și ANSA. Ar fi petrecut 4 ani în închisoare în Italia și era considerat un personaj violent. După ce și-a ispășit pedeapsa, ar fi primit un ordin de expulzare, însă autoritățile tunisiene nu au dus la bun sfârșit procedura de recunoaștere a cetățeniei lui Amri în termenul prevăzut de lege.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

2 Cruzime fără margini a comandanților ruși

3 Data morții lui Putin, prezisă de un medium rus. Mai mult, a descris și modul în care va sfârși

4 Surpriză mare! Armamentul rusesc capturat în Ucraina colcăie de microcipuri fabricate în SUA!

5 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!