UPDATE Bihor: 15 turiști răniți în campingul de la Bulz; 12 transportați la UPU Oradea iar trei la spitalul din Huedin; o persoană decedată

UPDATE Bihor: 15 turiști răniți în campingul de la Bulz; 12 transportați la UPU Oradea iar trei la spitalul din Huedin; o persoană decedată

Mai mulți turiști au fost răniți, duminică seara, după ce un camping din localitatea Bulz a fost distrus de o furtună, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Numărul turiștilor identificați ca fiind răniți, pe lângă persoana decedată, în campingul din localitatea Bulz, a crescut la 15 în urma evaluărilor efectuate, 12 dintre victime fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului județean din Oradea și trei, la spitalul din Huedin, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Crișana, cpt. Camelia Roșca.

"Dintre răniți, doi sunt în stare gravă", a precizat Roșca.

Potrivit acesteia, cele trei echipaje SMURD din Cluj chemate la Bulz au fost întoarse din drum, deoarece, după evaluarea făcută la fața locului, s-a constatat că intervenția celor 11 echipaje SMURD din Bihor este suficientă.

Salvatorii încă verifică zona, pentru a se asigura că nu mai există alte victime, căutările extinzându-se și pe valea Brătcuței, conform reprezentantei ISU Crișana.

Prefectul județului Bihor, Ioan Mihaiu, a menționat că la marginea localității Bulz sunt două campinguri, ambele fiind afectate de furtună.

''Sunt două campinguri de corturi la intrarea spre Bulz, unul pe stânga, altul spre dreapta. Ambele sunt afectate. Au căzut mai mulți plopi foarte mari, groși, vreo șapte-opt plopi, scoși din rădăcină de furtună. O mașină a fost distrusă, cu un decedat, încă două persoane în mașină au fost preluate de ambulanțe, una în stare de șoc, una rănită nu foarte grav. În celălalt camping un copac a căzut peste un cort. Acolo trei persoane, una în stare gravă, două în stare medie, nu foarte grave. Sunt echipaje de la ISU, de jandarmi, poliție și civili care ajută să caute printre copacii căzuți, să nu fie și alte persoane prinse sub crengi. Am înțeles că de joi era o adunare religioasă, lumea a cam plecat, nu erau multe în seara de duminică. Furtuna a durat puțin. Persoanele rănite sunt ajunse deja la spital'', a spus Mihaiu.

Un mort și mai mulți răniți, după ce un camping din localitatea Bulz a fost distrus de furtună

Un bărbat de 60 de ani a murit, iar alte patru persoane printre care doi copii au fost răniți, duminică seară, într-un camping din localitatea Bulz, după ce peste mașina în care se aflau a căzut un arbore, în timpul unei furtuni, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Bihor, Ioan Bizău.

Conform autorităților locale, rănite au fost și alte persoane aflate în camping, peste ale căror corturi s-au prăbușit copaci.

'Un jandarm de-al nostru din zonă a ajuns mai repede la fața locului. Putem să vă spunem că sunt la fața locului mai multe echipaje — SMURD, ISU. Este vorba despre un camping situat în localitatea Bulz la ieșirea spre Cornițel. Bărbatul de 60 de ani a decedat. Erau cu corturile, pentru că este o adunare religioasă, am înțeles' a spus Bizău, menționând că la Bulz intervin echipaje ISU din Aleșd și Oradea.

Conform Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, la nivelul județului Bihor a fost activat planul roșu de intervenție. Totodată, au fost trimise în sprijin trei ambulanțe SMURD din cadrul ISU Cluj.

Persoanele rănite sunt evaluate medical de echipajele ajunse la fața locului.

Potrivit prefectului județului Bihor, Ioan Mihaiu, în campingul de la Bulz erau circa o sută de persoane, care, când a început furtuna, s-au adăpostit în corturi și mașini. "O altă situație gravă este în cazul unui cort peste care a căzut un copac. O persoană din acel cort este în stare gravă", a spus Mihaiu.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a menționat că mai multe ambulanțe au plecat spre camping și din Bihor și de la Cluj.

În județul Bihor a fost declanșat cod roșu de intervenții după o furtună puternică care a avut loc duminică seară. Mai mulți pomi au căzut peste corturi și o mașină.

Autoritățile au fost alertate după ce a fost primit un apel că la un camping din localitatea Bulz, după furtună sunt mai multe persoane rănite. De asemenea, sunt informații că la un alt camping dintr-o localitate apropiată de localitatea Bulz ar fi, de asemenea, pagube produse de furtună.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro