UPDATE Bihor: Traficul întrerupt temporar la graniţa cu Ungaria a fost reluat

UPDATE Bihor: Traficul întrerupt temporar la graniţa cu Ungaria a fost reluat

Punctele de trecere a frontierei în Ungaria au fost redeschise, luni, în jurul orei 13,20, a informat purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, comisarul-şef Laura Bondar.

"Traficul a fost reluat în jurul orei 13,15 - 13,20, în toate punctele de trecere în Ungaria, după ce autorităţile de frontieră ungare au reuşit să remedieze defecţiunile apărute la sistemul informatic", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, comisarul-şef Laura Bondar.

ORA 13, 31 Bihor: Trafic întrerupt temporar la graniţa cu Ungaria

Autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea despre faptul că luni, începând cu ora 8,30 (ora României), sistemul informatic al autorităţilor ungare nu funcţionează, sens în care nu pot fi efectuate formalităţile de frontieră pe sensul de intrare şi ieşire în/din Ungaria.

Astfel, în unele puncte de frontieră de la graniţa comună se înregistrează valori ridicate ale timpului de aşteptare, a informat, într-un comunicat ITPF Oradea.

Până la remedierea situaţiei, traficul este întrerupt temporar pentru toate categoriile de mijloace de transport.

Potrivit sursei citate, ITPF Oradea ţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră ungare în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la remedierea situaţiei şi reluarea formalităţilor de către autorităţile ungare, controlul de frontieră să se desfăşoare operativ.

"Menţionăm că la graniţa cu Ungaria formalităţile de frontieră se efectuează în comun de către autorităţile de frontieră ale celor două state, in conformitate cu legislaţia europeană în vigoare," se arată în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia