UPDATE Câteva sute de persoane au protestat în Piaţa Victoriei la o săptămână de la violenţele din 10 august

UPDATE Câteva sute de persoane au protestat în Piaţa Victoriei la o săptămână de la violenţele din 10 august

Câteva sute de persoane au protestat în Piaţa Victoriei, vineri seară, pentru a marca o săptămână de la violenţele înregistrate la manifestaţiile din data de 10 august.

Acţiunea de protest s-a desfăşurat fără incidente, participanţii începând să părăsească piaţa după ora 23,00, în timp ce unii dintre cei rămaşi scandau "Nu plecăm!".

UPDATE ORA 23.02 Protestatarii din Piaţa Victoriei s-au întors cu spatele către sediul Guvernului ţinând mâinile în sus

Cele câteva sute de persoane care participă, vineri seară, la protestul din Piaţa Victoriei, s-au întors cu spatele către sediul Guvernului, ţinând mâinile în sus.

Gestul a fost făcut la ora 22,45, când fusese convocată pe reţelele de socializare o acţiune de "comemorare" a violenţelor înregistrate la mitingul din 10 august. După cinci minute de linişte, protestatarii au început să scandeze "Libertate!" şi "Demisia!".

Unii dintre participanţii la protest purtau măşti de protecţie, pentru a aminti de folosirea gazelor lacrimogene de către jandarmi la mitingul din 10 august.

ORA 20.17 Protestatarii au început să se strângă în Piaţa Victoriei pentru a marca o săptămână de la manifestaţiile din 10 august

Protestatarii au început să se strângă în Piaţa Victoriei, vineri seară, pentru a marca o săptămână de la manifestaţiile din data de 10 august.

Primii manifestanţi au ajuns în spaţiul din centrul pieţei înainte de ora 19,00, până la ora 20,00 strângându-se peste 200 de persoane. Tot atunci au ajuns în zonă şi primii jandarmi, care au început instalarea gardurilor de protecţie în jurul spaţiului ocupat de manifestanţi.

Protestatarii agită steaguri ale României şi ale altor state europene şi suflă în vuvuzele.

În zonă se află şi agenţi de la Poliţia Rutieră, însă traficul nu este încă afectat.

Mai multe organizaţii civice au anunţat pe Facebook organizarea unui nou protest în Piaţa Victoriei pentru vineri, la ora 22,45, pentru a marca o săptămână de la manifestaţiile din 10 august. Acţiunea este organizată sub deviza "Democraţia moare în gaze şi bastoane!". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale