UPDATE Cel puțin 37 de morți în accidentul aviatic din Kârgâzstan (nou bilanț); marți, zi de doliu național

UPDATE Cel puțin 37 de morți în accidentul aviatic din Kârgâzstan (nou bilanț); marți, zi de doliu național

Cel puțin 37 de persoane, printre care șase copii, și-au pierdut viața în accidentul aviatic produs luni dimineață în apropierea aeroportului din Bișkek, capitala Kârgâzstanului, potrivit celui mai recent bilanț prezentat de Ministerul pentru Situații de Urgență, transmite AFP.

Un avion Boeing-747 decolat din Hong Kong s-a prăbușit peste satul Datcha-Suu, în apropierea aeroportului din Manas, la ora locală 07:40 (01:40 GMT), iar resturile sale în flăcări au avariat 43 de case, dinte care 15 au fost complet distruse, a indicat ministerul.

'Cel puțin 37 de oameni au fost uciși în accident', a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt Muhammed Svarov.

Potrivit Ministerului Sănătății, marea majoritate a victimelor sunt localnici. Printre ele se află și șase copii, precum și patru piloți ai avionului.

Aeronava aparținea companiei aeriene turce ACT Airlines, cunoscută și ca myCARGO.

'ACT Airlines regretă profund accidentul survenit aparatului Boeing 747-400 TC-MLC în timpul zborului din Hong Kong spre Bișkek', a precizat operatorul, într-un comunicat.

Compania, înființată în 2004 și având baza la Istanbul, este deținută în proporție de 49% de grupul chinez HNA Group și a fost redenumită în 2011 myCARGO.

Sursa foto: Flightradar24 / Twitter

Guvernul kârgâz anunțase inițial că avionul prăbușit aparținea Turkish Airlines, informație dezmințită însă de companie.

Potrivit autorităților aeroportuare, avionul prăbușit avea ca destinație finală orașul Istanbul.

Ministerul pentru Situații de Urgență a anunțat că o amplă operațiune de salvare este în curs de desfășurare. La fața locului au ajuns mai multe echipe de salvare, pompieri și medici. Pentru cei rămași fără locuințe au fost instalate corturi, în condițiile în care la Bișkek temperatura era de—2 grade Celsius.

Toate zborurile au fost anulate pe aeroportul din Manas până la noi ordine.

Șeful statului kârgâz, Almazbek Atambaiev, a transmis condoleanțe familiilor victimelor și a ordonat guvernului o anchetă aprofundată asupra cauzelor tragediei, se arată într-un comunicat al președinției, conform căruia pentru ziua de marți a fost decretat doliu național.

Atambaiev a revenit duminică seară din vacanța în China, avionul său fiind obligat să aterizeze pe aeroportul din Issyk-Kul, la 400 km est de Bișkek, 'din cauza ceții' din capitală, precizează comunicatul menționat.

AGERPRES/ (AS — autori: Vicențiu Purcărea, Irina Cristea, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro