UPDATE DGPMB: Bărbatul evadat după ce și-a atribuit identitatea altei persoane a fost prins

UPDATE DGPMB: Bărbatul evadat după ce și-a atribuit identitatea altei persoane a fost prins

UPDATE ORA 12.54 Polițiștii Capitalei l-au prins pe bărbatul evadat, marți seară, din Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, după ce și-a atribuit identitatea altei persoane private de libertate, ce urma să fie pusă în libertate la expirarea ordonanței de reținere.

Potrivit Biroului de presă al Poliției Capitalei, bărbatul a fost prins miercuri în zona Pieței Chirigiu din București și va fi audiat la sediul Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB), sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evadare și fals privind identitatea.

"În ziua de 24 mai, în jurul orei 18,15, un bărbat aflat sub puterea unui mandat de arestare preventivă și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a evadat, atribuindu-și identitatea altei persoane private de libertate, ce urma să fie pusă în libertate la expirarea ordonanței de reținere", informa DGPMB.

În urma verificărilor a rezultat că bărbatul a evadat în momentul în care a fost declanșată procedura de punere în libertate a celui reținut și i-a indus în eroare pe agenți declarându-și în mod fals identitatea.

El s-a îmbrăcat în hainele celuilalt bărbat și, având asupra sa documentele celui ce urma să fie pus în libertate și profitând și de o asemănare fizică cu acela, a fost pus în libertate în mod eronat.

ORA 7.04 Bărbat evadat din arestul Poliției Capitalei, folosindu-se de identitatea altui deținut

Un bărbat, aflat în arest preventiv și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, a evadat, marți seara, atribuindu-și identitatea altei persoane private de libertate, ce urma să fie eliberată la expirarea ordonanței de reținere, informează Poliția Capitalei.

Din primele verificări a rezultat că bărbatul a evadat din arestul Poliției Capitalei în momentul în care a fost declanșată procedura de punere în libertate a celui reținut și i-a indus în eroare pe agenți, declarându-și în mod fals identitatea.

Mai mult, s-a îmbrăcat în hainele celuilalt bărbat și având asupra sa documentele celui ce urma să fie pus în libertate, profitând de o asemănare fizică cu acela, a fost pus în libertate în mod eronat.

În acest caz, a fost sesizată unitatea de parchet competentă și în prezent se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor ce au dus la producerea acestui incident, precum și sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evadare și de fals privind identitatea.

Bărbatul evadat a fost dat în urmărire, mai precizează Poliția Capitalei.

AGERPRES / (AS — autori: Daniel Alexandru Florea, Mihaela Tudorache, editori: Georgiana Tănăsescu, Marius Frățilă, editor online: Andreea Lăzăroiu)

* UPDATE-ul este realizat în baza știrilor AGERPRES, orele indicate reprezentând data difuzării știrilor pe fluxul agenției.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

3 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

4 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI

5 „Dă-i în cap, omoar-o!” / „Planeta Moldova”, faza pe soacre