UPDATE DNA: 17 percheziții în București și județul Vâlcea; una - la o instituție publică

UPDATE DNA: 17 percheziții în București și județul Vâlcea; una - la o instituție publică

UPDATE ORA 10.38 Direcția Națională Anticorupție informează că procurorii efectuează miercuri 17 percheziții în București și județul Vâlcea, dintre care una vizează sediul unei instituții publice, într-un dosar privind fapte comise în perioada 2013 - 2014.

"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Pitești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2013 — 2014. În cursul zilei de 30 martie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 17 locații, situate în municipiul București și județul Vâlcea, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice", se arată într-un comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

UPDATE ORA 09.22 Bulacu (CJ Vâlcea): Perchezițiile DNA au la bază anumite sesizări și reclamații

Vicepreședintele CJ Vâlcea, Romulus Bulacu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că perchezițiile DNA vizează mai multe compartimente din cadrul instituției și că au la bază anumite "sesizări și reclamații".

"Da, există percheziții la această oră ale serviciului teritorial DNA Pitești, care vizează mai multe compartimente din cadrul CJ. Se adună documente. Este o procedură legală, mai multe informații nu am nici eu (...)", a precizat Bulacu.

UPDATE ORA 09.07 Percheziții DNA la sediul CJ Vâlcea (surse)

Mai multe percheziții sunt în desfășurare miercuri dimineață la sediul Consiliului Județean Vâlcea și la domiciliile unor angajați ai instituției.

Surse judiciare afirmă că perchezițiile procurorilor DNA l-ar viza pe directorul tehnic al instituției, Florea Mierluș, și licitațiile de asfaltare a unor drumuri județene.

Aceasta este a doua descindere a DNA la sediul CJ Vâlcea în decurs de o lună, după ce procurorii DNA au efectuat percheziții într-un dosar privind lucrări efectuate cu fonduri europene în cazul CET Govora, cinci angajați ai instituției, inclusiv președintele Gheorghe Păsat, fiind oficial urmăriți penal în acest caz.

AGERPRES/(AS — autori: Liviu Popescu, Mădălina Cochinescu Verman, editori: Diana Dumitru, Georgiana Tănăsescu, editori online: Andreea Lăzăroiu, Anda Badea)

* UPDATE-ul este realizat în baza știrilor AGERPRES, orele indicate reprezentând data difuzării știrilor pe fluxul agenției.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...