UPDATE Două turiste ucrainene au fost ucise într-un atac cu cuțitul în stațiunea egipteană Hurghada

UPDATE Două turiste ucrainene au fost ucise într-un atac cu cuțitul în stațiunea egipteană Hurghada

Două turiste ucrainene au fost ucise și alți patru străini au fost răniți vineri cu cuțitul de către un individ în stațiunea egipteană Hurghada, de la Marea Roșie, potrivit Ministerului egiptean de Interne și unor surse din domeniul securității, relatează vineri Reuters.

O anchetă a fost deschisă privind mobilul atacului, a precizat ministerul, adăugând că atacatorul a înotat de la o plajă publică din apropiere pentru a intra în stațiunea Hurghada, situată la circa 400 km sud de Cairo. Atacatorul a fost arestat.

Surse spitalicești și din domeniul securității au indicat că două ucrainence au fost ucise. Celelalte patru persoane care au fost rănite au fost transportate la spital. Nu se cunoaște deocamdată cetățenia lor.

Forțele de securitate din Egipt se confruntă cu o insurgență islamistă în Peninsula Sinai, iar militanții au comis atacuri în trecut împotriva industriei turismului.

În ianuarie 2016, doi indivizi înarmați cu o armă de foc, un cuțit și o centură cu explozibili au pătruns pe plaja unui hotel din Hurghada, rănind doi turiști străini, potrivit unor surse din domeniul securității.

Egipt: Șase turiști, dintre care doi ucraineni, răniți într-un atac cu cuțitul într-o stațiune

Șase turiști, dintre care doi ucraineni, au fost răniți vineri într-un atac cu cuțitul în stațiunea balneară Hurghada din estul Egiptului, au anunțat Ministerul de Interne și surse de securitate, relatează AFP și Reuters.

Atacatorul a fost arestat și este interogat de poliție, se menționează într-un comunicat al Ministerului de Interne, care anchetează motivul atacului.

Conform ministerului, primele informații ale investigației arată că bărbatul pare să fi înotat de la o plajă din apropiere pentru a ajunge în stațiune.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /