UPDATE Electrica a încheiat un Memorandum cu Fondul Proprietatea pentru achiziționarea participațiilor pe care le deține în filialele sale; valoarea tranzacției -752 milioane lei

UPDATE Electrica a încheiat un Memorandum cu Fondul Proprietatea pentru achiziționarea participațiilor pe care le deține în filialele sale; valoarea tranzacției -752 milioane lei

Societatea Energetică "Electrica" a încheiat vineri un Memorandum de Înțelegere cu Fondul Proprietatea în vederea achiziționării participațiilor pe care Fondul le deține în filialele Electrica, respectiv SDEE Distribuție Muntenia Nord, SDEE Distribuție Transilvania Sud, SDEE Distribuție Transilvania și Electrica Furnizare.

Valoarea agregată a tranzacției este, conform unui comunicat remis Bursei de Valori București, în cuantum de 752.031.841 lei.

"Acțiunile vor fi dobândite de Electrica împreună cu toate drepturile atașate acestora în conformitate cu legislația aplicabilă, incluzând dreptul de a primi dividende, cu excepția dividendelor aferente anului financiar încheiat la 31 decembrie 2016, care rămân a fi încasate de Fond, astfel cum a fost deja aprobat în Adunările Generale ale Acționarilor Filialelor din data de 17 mai 2017", se menționează în comunicat.

Părțile intenționează să semneze documentația contractuală aferentă tranzacției preconizate după obținerea aprobărilor necesare corporative și din partea acționarilor, la nivelul Electrica și al Filialelor, până în data de 31 octombrie 2017.

Fondul Proprietatea deține câte 21,99% din SDEE Distribuție Muntenia Nord, SDEE Distribuție Transilvania Sud și 22% din SDEE Distribuție Transilvania și Electrica Furnizare.

La mijlocul lunii mai, Franklin Templeton Investment, administratorul Fondului Proprietatea, anunța că a demarat o procedură competitivă ce poate conduce la posibile vânzări ale participațiilor Fondului în filialele Electrica și că procesul de marketing și vânzare va fi coordonat de Ithuba Capital AG, ce acționează ca unic consultant financiar în legătură cu tranzacția preconizată.

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Electrica SA a aprobat în data de 10 noiembrie 2015 mandatarea Consiliului de Administrație al Electrica SA pentru a începe negocierile cu Fondul Proprietatea (FP) pentru achiziționarea de către Electrica a întregii participații deținute de FP la capitalul social al filialelor sale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu