UPDATE Iohannis, despre achiziția de rachete de tip Patriot: Noi nu ne pregătim să atacăm pe nimeni

UPDATE Iohannis, despre achiziția de rachete de tip Patriot: Noi nu ne pregătim să atacăm pe nimeni

Președintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, cu privire la achiziția de rachete de tip Patriot, că aceste dotări nu sunt gândite pentru a ataca pe cineva.

Prezent la Cincu, șeful statului a fost întrebat dacă achiziția de rachete tip Patriot tensionează relația cu Federația Rusă.

"În primul rând, trebuie să vedem pentru ce se fac aceste achiziții. Noi nu ne pregătim să atacăm pe nimeni. Noi ne pregătim să fim mai bine dotați, ca armata noastră să beneficieze de dotări moderne, eficiente. Este un lucru absolut necesar și aceste dotări nu sunt gândite pentru a ataca pe cineva. Ele sunt gândite pentru a ne apăra, pentru a garanta securitatea românilor în România", a arătat Iohannis.

În ceea ce privește o eventuală aderare a Ucrainei la NATO, șeful statului a afirmat că acest subiect va fi discutat când această țară își va anunța intenția.

"Aceasta este o chestiune pe care cu greu am putea să o discutăm astăzi, dar constatăm cu toții că militarii ucraineni au dorit și au putut astăzi să participe la acest exercițiu. Dacă Ucraina va dori sau nu va dori să devină aliat NATO este o chestiune care se va discuta atunci când Ucraina își exprimă dorința în vreun fel", a precizat șeful statului.

Președintele Iohannis a fost prezent la Cincu, unde s-a desfășurat exercițiul Saber Guardian 2017 .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…