UPDATE Kremlin: O primă convorbire telefonică între Putin și Trump, așteptată să aibă loc sâmbătă

UPDATE Kremlin: O primă convorbire telefonică între Putin și Trump, așteptată să aibă loc sâmbătă

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său american Donald Trump ar urma să aibă o primă discuție telefonică sâmbătă, a anunțat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de AFP, Reuters și TASS.

La o întrebare adresată de agenția de presă RIA Novosti cu privire la posibilitatea unei convorbiri telefonice sâmbătă între cei doi lideri, anunțată anterior de canalul de televiziune CNN, Peskov a răspuns "da".

Potrivit TASS, care îl citează pe același purtător de cuvânt al Kremlinului, convorbirea telefonică este programată pentru sâmbătă, 28 ianuarie.

Într-un interviu acordat joi Fox News, noul președinte american a spus că va avea în curând posibilitatea să discute cu liderul rus. "El (Putin) m-a sunat când am câștigat. Dar noi încă nu am vorbit. Dar, după cum am înțeles, vom vorbi în curând", a spus Trump, citat de TASS.

Dacă această discuție telefonică va avea loc, acesta va fi primul lor contact oficial de la învestitura lui Donald Trump la 20 ianuarie.

Putin și Trump au avut pentru prima oară o convorbire telefonică în luna noiembrie 2016, la scurt timp după victoria magnatului imobiliar în alegerile prezidențiale din SUA în 8 noiembrie. Ei au subliniat atunci necesitatea "normalizării" relațiilor între Moscova și Washington, afectate în special de criza ucraineană.

Pe durata campaniei electorale, Donald Trump a fost acuzat de rivala sa democrată Hillary Clinton că este "marioneta" lui Vladimir Putin.

Cu mai puțin de o lună înainte de a părăsi Casa Albă, fostul președinte al SUA, Barack Obama, a adoptat la sfârșitul lui decembrie 2016 o serie de măsuri de represalii împotriva Moscovei, acuzată că a încercat să influențeze campania electorală din SUA în favoarea lui Donald Trump.

La rândul său, Trump a lăudat în mod repetat calitățile de lider ale lui Putin și a declarat că speră să aibă o "relație foarte bună" cu el.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?