UPDATE MAE: Toate persoanele spitalizate în urma incendiului din localitatea germană Bergkamen au fost externate

UPDATE MAE: Toate persoanele spitalizate în urma incendiului din localitatea germană Bergkamen au fost externate

Toate persoanele spitalizate în urma incendiului din localitatea germană Bergkamen au fost externate, angajatorul german al celor care locuiau în imobil confirmând oficiului consular român că a asigurat tuturor persoanelor afectate cazarea într-o altă locație, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe remis vineri AGERPRES.

"Potrivit ultimelor date furnizate Consulatului General al României la Bonn de către autoritățile locale, în imobilul incendiat locuiau 45 de persoane, dintre care 33 erau înregistrate ca cetățeni români, unele dintre persoanele rezidente având dublă cetățenie, printre care și cea română.

Conform datelor obținute de reprezentanții oficiului consular, toate persoanele spitalizate în urma producerii incendiului au fost externate. În urma demersurilor oficiului consular, angajatorul german al persoanelor afectate de incendiu a confirmat că le-a asigurat cazarea într-o altă locație", precizează sursa citată.

Conform acesteia, o echipă consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Bonn se deplasează la locul incidentului, pentru evaluarea situației și acordarea de asistență consulară, în caz de necesitate.

Cercetările cu privire la acest caz sunt efectuate de către Poliția din orașul Dortmund, iar reprezentanții oficiului consular de la Bonn sunt în legătură cu anchetatorii germani. Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Bonn, monitorizează cu prioritate cazul și menține în permanență legătura cu toate autoritățile implicate, menționează sursa citată.

Peste 30 de persoane au ajuns la spital, vineri, în urma unui incendiu petrecut într-un imobil din Bergkamen, Germania, în care locuiesc și cetățeni români. 33 dintre persoanele afectate au fost spitalizate, urmare intoxicației cu fum, 7 dintre acestea fiind în stare gravă, fără a le fi pusă viața în pericol, potrivit MAE.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a contactat de urgență misiunea permanentă a României de la Berlin și Consulatul General de la Bonn pentru informații legate de incendiul din Bergkamen și a creat o celulă interministerială de criză, al cărei obiectiv este oferirea de asistență imediată românilor implicați în caz.

Președintele Klaus Iohannis a condamnat cu fermitate incidentul produs în localitatea germană Bergkamen.

"Președintele României Klaus Iohannis este consternat de incidentul care a avut loc în localitatea germană Bergkamen, într-o clădire în care locuiesc și cetățeni români, chiar de Ziua Națională. Președintele Klaus Iohannis este foarte îngrijorat de faptul că un act de o asemenea cruzime, soldat cu zeci de răniți, poate avea loc în Europa anului 2017 și condamnă cu fermitate acest incident", se arată într-un răspuns al Administrației Prezidențiale la solicitarea AGERPRES.

MAE: Peste 30 de persoane spitalizate după un incendiu într-un imobil din Bergkamen (Germania) în care locuiau și români

Peste 30 de persoane au ajuns la spital, vineri, în urma unui incendiu petrecut într-un imobil din Bergkamen, Germania, în care locuiesc și cetățeni români, Consulatul General al României la Bonn întreprinzând, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile germane pentru afla dacă printre victime sunt și persoane din România, informează un comunicat de presă al MAE transmis AGERPRES.

"Oficiul consular a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre victime. Potrivit informațiilor furnizate de autoritățile locale, în imobilul afectat de incendiu locuiau 45 de persoane, printre care și cetățeni români. 33 dintre persoanele afectate au fost spitalizate, urmare intoxicației cu fum, 7 dintre acestea fiind în stare gravă, fără a le fi pusă viața în pericol. O parte dintre persoanele spitalizate au fost externate. Conform datelor comunicate de către autoritățile locale, ancheta privind cauzele producerii incendiului este în desfășurare", precizează sursa citată.

Consulatul General al României la Bonn precizează că monitorizează cu prioritate cazul și menține în permanență legătura cu autoritățile competente, fiind pregătit să acorde asistență consulară.

AGERRPES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria