UPDATE Mai mulţi morţi şi răniţi în urma atacului armat la un mall în Copenhaga. Un suspect danez, în vârstă de 22 de ani, a fost reţinut | VIDEO

UPDATE Mai mulţi morţi şi răniţi în urma atacului armat la un mall în Copenhaga. Un suspect danez, în vârstă de 22 de ani, a fost reţinut | VIDEO

UPDATE 21.55 „Sunt mai mulţi răniţi şi mai mulţi morţi“, a anunţat inspectorul şef al poliţiei Søren Thomassen într-o conferinţă de presă, precizând că deocamdată nu poate spune care a fost motivarea atacului.

Suspectul aflat în custodia autorităţilor este un danez în vârstă de 22 de ani.

O operaţiune de amploare pentru a stabili dacă suspectul a acţionat singur sau nu este în desfăşurare în Copenhaga.

Scenariul unui atac terorist nu este exclus deocamdată.

UPDATE 21.20 O înregistrare video care pare a fi din interiorul mallului, realizată în timpul atacului, circulă pe Twitter. Imaginile au fost difuzate şi de postul TV danez TV2.

UPDATE 21.17 Radiodifuzorul public danez DR a citat un spital local care a informat că tratează trei persoane în legătură cu atacul.

UPDATE 20.51 „O persoană a fost arestată în legătură cu atacul armat din centrul comercial Fields. Nu avem deocamdată posibilitatea de a spune mai mult despre identitatea acestei persoane", a transmis poliţia pe Twitter.

UPDATE 20.44 Postul de televiziune danez TV2 a publicat o imagine în care apare un bărbat reţinut de forţele de ordine. Aceeaşi sursă a mai prezentat imagini cu o persoană transportată pe o targă pentru a primi ajutor medical.

Foto Mikkel Johansen via TV2.dk

Ştirea iniţială

Atacul a avut loc la centrul comercial Field's din Copenhaga. Imagini cu oamenii fugind din zonă au fost publicate pe reţelele de socializare.

„Au fost dislocate forţe ale poliţiei în jurul mall-ului Field’s, între centrul oraşului şi aeroport”, a scris departamentul de poliţie din Copenhaga pe Twitter. „Suntem la faţa locului, s-au tras focuri de armă şi au fost lovite mai multe persoane”, au spus autorităţile.

Câteva minute mai târziu, Poliţia a postat pe Twitter că o persoană a fost arestată în legătură cu atacul, informează dw.com.

Presa locală a publicat imagini care arată ofiţeri de poliţie puternic înarmaţi la faţa locului, precum şi oameni care fug din mall.

Ziarul danez Berlingske a vorbit cu un martor ocular din mall.

„A fost o nebunie”, a spus vânzătoarea Chelobeth Johansen. Ea a spus că a auzit mai multe împuşcături şi a văzut că oamenii au început să alerge. Apoi a închis magazinul şi a părăsit centrul comercial.

Un alt martor, Laurits Hermansen, a declarat pentru radiodifuzorul danez DR că se afla într-un magazin de îmbrăcăminte din centrul comercial cu familia când a auzit „trei-patru bubuituri. Bubuituri cu adevărat puternice. Părea ca şi cum împuşcăturile erau trase chiar lângă magazin“, informează AP.

Atacul a avut loc cu doar câteva ore înainte ca starul pop Harry Styles să susţină un concert sold-out la Royal Arena, care este la doar o scurtă călătorie cu maşina de mall.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”