UPDATE Manda: Lista lui Daniel Dragomir cuprinde 11 persoane din presă, 15 din politică și 13 oameni de afaceri

UPDATE Manda: Lista lui Daniel Dragomir cuprinde 11 persoane din presă, 15 din politică și 13 oameni de afaceri

Președintele Comisiei pentru controlul SRI, Claudiu Manda, a declarat miercuri că a primit de la fostul ofițer Daniel Dragomir lista cu cele 65 de persoane pe care el le-a indicat pentru a fi audiate, pe aceasta regăsindu-se 11 persoane din presă, 15 din politică, 11 ofițeri și foști ofițeri SRI și 13 oameni de afaceri.

"Am primit lista de la domnul Dragomir cu cele 65 de persoane. Structura acestor persoane, așa cum am reușit să o facem noi într-o analiză a comisiei, ar fi următoarea: ofițeri SRI și foști ofițeri SRI — 11 persoane, oameni de afaceri — 13 persoane, persoane din presă — 11, persoane din justiție — 12, persoane din politică — 15, iar din administrație 3 persoane, nu am putut să le catalogăm nici la justiție, nici la oameni de afaceri. Suntem în posesia listei, vom decide să le invităm la audieri pe aceste persoane abia după ce vom parcurge cu domnul Dragomir elementele pe care ni le poate spune", a afirmat Manda la Palatul Parlamentului.

Acesta a adăugat că pe listă sunt persoanele despre care Daniel Dragomir a spus că au cunoștință de încălcări ale legii de către ofițeri din SRI și din conducerea Serviciului.

Manda a menționat că nu s-a stabilit încă un calendar pentru audierile persoanelor de pe listă.

"În discuția pe care am avut-o cu domnul Dragomir sunt diferite fascicule pe care dânsul le prezintă și am considerat că este foarte important să îl luăm pe fiecare în parte. Dacă vorbim de primul pe care ni l-a prezentat și l-am înțeles sunt persoane indicate în acea listă și persoane indicate în discuția cu domnia sa despre care ne-a spus că le putem invita și care pot confirma sau dacă doresc să infirme lucrurile spuse de domnia sa, inclusiv documente pe care le putem evalua. Când ne-a prezentat această listă de 65 de persoane a vorbit inclusiv de celelalte dezvăluiri pe care le va face comisiei. Nu am făcut un calendar al invitării acestor persoane pentru că de abia de ieri până astăzi suntem într-o fază în care reluăm și recitim stenograma, ne documentăm încă o dată și o să stabilim împreună care sunt pașii de control, să verificăm informațiile pe care domnul Dragomir le-a prezentat comisiei", a arătat președintele Comisiei SRI.

Claudiu Manda a declarat marți că fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a prezentat la audieri probe în ceea ce privește mandatele de ascultare pe presupuse fapte de terorism sau conexe și cum erau prelungite acestea. El a confirmat și faptul că Dragomir a lăsat la comisie o listă cu 65 de persoane — "ofițeri activi SRI, inactivi SRI, persoane din media, persoane politice și persoane din mediul economic"—, pe care acesta le-a indicat pentru a fi audiate.

AGERPRES/(A — autor: Dana Piciu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria