UPDATE Opt drumuri naționale și nouă drumuri județene închise din cauza vremii nefavorabile | porturile de la Marea Neagră, închise | mai multe localități au rămas fără energie electrică

UPDATE Opt drumuri naționale și nouă drumuri județene închise din cauza vremii nefavorabile | porturile de la Marea Neagră, închise | mai multe localități au rămas fără energie electrică

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a anunțat că vineri, la ora 9,00, din cauza vremii nefavorabile, erau închise circulației rutiere opt drumuri naționale, nouă drumuri județene și un drum comunal.

UPDATE ORA 10.46 Tulcea: Circulația navelor maritime la bara Sulina, suspendată

Circulația navelor maritime la bara Sulina este suspendată vineri, din cauza vântului puternic de pe Marea Neagră, potrivit Căpităniei Portului Sulina.

În aceste condiții, nicio navă care tranzitează canalul Sulina nu mai poate ieși pe Marea Neagră pentru a ajunge la destinația finală și nicio navă de pe mare nu poate intra pe canalul Sulina.

Circulația navelor maritime la bara Sulina va fi reluată după îmbunătățirea condițiilor meteorologice.

Potrivit prefectului județului Tulcea, Lucian Furdui, aceasta ar fi singura problemă ridicată de vântul și ninsoarea din ultimele ore.

'Un autotir a ieșit vineri dimineața de pe drumul național Tulcea-București, dar evenimentul petrecut pe raza comunei Topolog nu s-a soldat cu victime sau pagube materiale. Circulația rutieră nu a fost întreruptă. Traficul a fost dificil pe Dealul Somovei (situat pe drumul european 87 Tulcea-Brăila, n. red.)', a declarat pentru AGERPRES prefectul Furdui.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Delta, pompierii au intervenit vineri dimineața în municipiul Tulcea în sprijinul unei familii a cărei curte a fost inundată.

UPDATE ORA 10.45 Circulația feroviară întreruptă între Merișor și Bănița din cauza unui copac căzut pe linie

UPDATE ORA 10.21 IGPR: Opt drumuri naționale și nouă drumuri județene închise din cauza vremii nefavorabile

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a anunțat că vineri, la ora 9,00, din cauza vremii nefavorabile, erau închise circulației rutiere opt drumuri naționale, nouă drumuri județene și un drum comunal.

Conform IGPR, drumurile naționale închise sunt:

* DN26 Vânători — Blăgești, în județele Galați și Vaslui

* DN24D, în județul Galați, între intersecția cu DN26 (zona Foltești) și limita cu județul Vaslui

* DN24A Murgeni — Fălciu, în județul Vaslui

* DN24B Albița — Huși, județul Vaslui

* DN2F Vlădia — Ivănești, în județul Vaslui

* DN15D Piatra Neamț — Roman, județul Neamț

* DN11A Podu Turcului — Bârlad, în județul Vaslui; probleme pe acest drum sunt și pe raza județului Vrancea

* DN 1 H, tronsonul Aleșd — Sinteu (judetul Bihor).

Drumurile județene închise circulației sunt:

* DJ 251B între localitățile Certești și Blânzi

* DJ 240A între localitățile Certești și Cârlomănești

* DJ 251 între localitățile Matca și Valea Mărului

* DJ 252 între localitățile Nicorești și Buciumeni

* DJ 251A între localitățile Corod și Certești

* DJ 252A între localitățile Poiana și Buciumeni

* DJ 244 D între localitățile Huși și Bunești

* DJ 244B între localitățile Șișcani și Crețești

* DJ 244C între localitățile Huși și Pădureni.

Drumul comunal închis circulației este DC 134, ce face legătura dintre Sinaia și Cota 1400.

Potrivit IGPR, sunt aplicate restricții de circulație în județul Iași pe DN28A, tronsonul Târgu Frumos — Pașcani, pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

UPDATE ORA 10.20 Cinci zboruri de pe Aeroportul Iași au fost amânate din cauza ninsorii și a ceții
UPDATE ORA 9.58 Covasna: Trafic îngreunat din cauza ninsorii; arbore prăbușit peste un autovehicul în Pasul Oituz

Pe toate drumurile din județul Covasna se circulă în condiții de iarnă, pe carosabil ud sau acoperit cu zăpadă, traficul rutier fiind îngreunat din cauza ninsorii în special în zonele montane.

Directorul Secției Drumuri Naționale Covasna, ing. Cristian Drincă, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că utilajele de deszăpezire acționează continuu și nu există drumuri blocate, însă pe mai multe tronsoane ale DN 11 Brașov — Bacău, în zona Pasului Oituz, DN 10 Brașov — Buzău și DN 12 ce face legătura între județele Covasna și Harghita, unde a nins abundent și vântul a viscolit zăpada, se circulă cu dificultate.

Potrivit acestuia, în cursul dimineții de vineri, un arbore a căzut peste un autovehicul care circula pe DN 11, în zona Pasului Oituz, dar incidentul nu s-a soldat cu victime, iar circulația nu a fost blocată.

"Din fericire nu au fost victime, șoferul dubiței a fost preluat de SMURD, echipajele noastre au intervenit pentru degajarea drumului și nu au fost restricții de circulație (...) A nins foarte mult, dar noi am intervenit continuu pentru curățarea drumurilor și nu avem drumuri blocate. Avem pe teren nouă utilaje de deszăpezire închiriate, plus trei ale noastre (...) Pe carosabil, stratul de zăpadă măsoară între 0 și 2 centimetri, dar în afara acestuia, în anumite zone, măsoară chiar și 60 de centimetri", a precizat Cristian Drincă.

În județul Covasna continuă să ningă de miercuri seară, iar autoritățile recomandă șoferilor să nu pornească la drum dacă nu au autoturismele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă.

UPDATE ORA 9.55 Alimentarea cu energie electrică era întreruptă în tot județul Vaslui, vineri dimineața
UPDATE ORA 9.52 Suceava: Zece localități fără energie electrică; stratul de zăpadă are 40 centimetri la Gura Humorului

Un număr de zece localități sunt în continuare nealimentate cu energie electrică din cauza căderilor însemnate de zăpadă și a intensificărilor vântului din ultimele 24 de ore, iar stratul de zăpadă a ajuns până la 40 de centimetri în zona Guma Humorului, se arată într-un comunicat remis AGERPRES, vineri, de prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi.

Potrivit prefectului, vineri dimineață, avarii la rețelele de distribuție a energiei electrice, produse de căderile însemnate de precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, intensificările vântului și vremea foarte rece, s-au înregistrate în zece localități, dintre care șapte nealimentate total cu energie electrică, respectiv Poiana Mărului, Văleni, Stânișoara, Benia, Horodnicu de Sus, Brodina, Lucina, și alte trei alimentate parțial, respectiv Straja, Salcea și Dumbrăveni.

Un număr de 2.854 consumatori casnici sunt nealimentați cu energie electrică, iar cinci echipe de intervenție ale operatorului de distribuție a energiei electrice sunt în teren, acționând pentru remedierea defecțiunilor.

Temperatura aerului în județ, vineri dimineață, a fost cuprinsă între minus 5 grade Celsius la stația hidrometrică Părhăuți și plus un grad Celsius la stația hidrometrică Țibeni.

S-au înregistrat precipitații cuprinse între 2,8 l/mp la stația hidrometrică Poiana Stampei și 30,6 l/mp la stația hidrometrică Gura Humorului, iar stratul de zăpadă este cuprinse între un centimetru la stația hidrometrică Siret și 40 centimetri la stația hidrometrică Gura Humorului.

În prezent, pe drumurile publice din județ se circulă în condiții de iarnă, stratul de zăpadă pe carosabil este între 0 și 2 centimetri și se lucrează cu utilaje de deszăpezire și de împrăștiere a materialului antiderapant, pentru a asigura condițiile necesare circulației autovehiculelor.

Prefectul asigură consumatorii casnici nealimentați cu energie electrică că în scurt timp defecțiunile vor fi remediate, iar conducătorii auto sunt rugați să adopte o conduită preventivă în trafic și să respecte indicațiile și recomandările polițiștilor rutieri.

UPDATE ORA 9.30 Iași: 12 tronsoane de drumuri județene, închise din cauza viscolului și zăpezii

12 tronsoane de drumuri județene sunt închise vineri dimineața din cauza ninsorii și a viscolului, în cursul nopții de joi spre vineri drumarii intervenind pentru deblocarea a 37 de artere județene.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Iași, Vlad Ciobanu, a declarat, pentru AGERPRES, că 12 drumuri sunt închise fie din cauza viscolului și a căderilor masive de zăpadă, fie din cauza copacilor și a crengilor care s-au rupt din cauza zăpezii care conține conține mari cantități de apă.

"Pentru deblocarea a 37 de drumuri județene s-a intervenit cu opt autocamioane cu lamă și sărăriță, patru încărcătoare frontale și trei autogredere, care au fost deservite de 30 persoane. Acum sunt închise traficului rutier 12 tronsoane de drumuri județene", a declarat Vlad Ciobanu.

Potrivit sursei citate, sunt închise tronsoane din DJ 244D — Ciortești — Dolhești, DJ 244F — Moșna — Bohotin, DJ 248A — Iași—Voinești, DJ 246 — Țibănești — Dagâța, DJ 281 — Sticlăria — Slobozia, DJ 281C — Blăgești — Coasta Măgurii, DN 24 — Dobrovăț, DJ 280D — Ruginoasa — Heleșteni, DJ 208G — Kogălniceni — Oboroceni, DJ 208L — Pașcani — Miroslovești, DJ 280 — Strunga — Oțeleni, DJ 207A — Sinești — Stornești.

"Se acționează în continuare cu echipe mixte cu utilaje pentru curățirea zăpezii și lărgirea carosabilului, dar și pentru înlăturarea copacilor căzuți în cursul nopții pe suprafața carosabilă pe unele tronsoane de drum din Dobrovăț, Domnița, Rebricea sau Tansa. Pentru conducătorii auto care vor circula pe drumurile județene în perioada următoare este recomandat să se informeze, în prealabil, la Direcția de Administrare a Drumurilor Județene Iași, la numărul de telefon 0232 255 961", a precizat Vlad Ciobanu.
UPDATE ORA 9.15 Drumuri închise în județele Galați, Vaslui, Bacău și Iași; nu se circulă între Piatra Neamț și Roman

Traficul rutier este închis între orașele Piatra Neamț și Roman, județul Neamț, dar și între Huși (județul Vaslui) și Punctul de Trecere a Frontierei Albița, din cauza lipsei de vizibilitate cauzate de viscol și de ninsoarea abundentă, informează, vineri, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Compania a decis ca, începând cu ora 7:00, să închidă traficului rutier sectorul de drum cuprins între km 1+000 și km 45+000, de pe DN 15D, între orașele Piatra Neamț și Roman, județul Neamț.

"Această măsură a fost luată ca urmare a lipsei de vizibilitate cauzate de viscol și de ninsoarea abundentă, în scopul evitării riscului unor evenimente rutiere majore. Sectorul închis se află între orașele Piatra Neamț și Roman, din județul Neamț. Pe acest sector de drum, utilajele de deszăpezire ale CNAIR SA acționează pentru reluarea circulației, imediat ce condițiile meteo vor permite", spune CNAIR.

Tot vineri dimineața, a fost închis și sectorul de drum cuprins între km 30+000 și km 49+000, de pe DN 24B, între orașul Huși (județul Vaslui) și Punctul de Trecere a Frontierei Albița.

"Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA anunță participanții la trafic că în data de 21.04.2017, începând cu ora 5:30, a fost închis sectorul de drum cuprins între km 30+000 și km 49+000, de pe DN24B. Această măsură a fost luată ca urmare a lipsei de vizibilitate cauzate de viscol și ninsoare abundentă, în scopul evitării riscului unor evenimente rutiere majore. Sectorul închis se află între orașul Huși (județul Vaslui) și Punctul de Trecere a Frontierei Albița".

Și pe acest sector de drum, utilajele de deszăpezire ale CNAIR acționează în vederea reluării circulației.

De asemenea, în județele Galați, Vaslui, Bacău și Iași sunt tronsoane de drumuri naționale închise și au fost impuse restricții de tonaj. Astfel, din cauza lipsei de vizibilitate cauzate de viscol și de ninsoarea abundentă, au fost închise mai multe sectoare de drum național și impuse unele restricții de tonaj, în scopul evitării riscului unor evenimente rutiere majore. În prezent, sunt închise: DN 24D, între km 9+140 și km 84+911, respectiv între localitățile Cuca și Bălăbănești din județul Galați, DN 24A, între km 30+000 și km 50+000 (între localitățile Murgeni și Fălciu, ambele în județul Vaslui), DN 26, între km 12+000 și km 92+000, pe relația Vânători (județul Galați) — Blăgești (județul Vaslui), DN 2F, segmentul cuprins între km 68+000 și km 94+000, între localitățile Podul Turcului (județul Bacău) și Bârlad (județul Vaslui), DN 11A, între km 39+000 și km 60+000 (localitățile Vlădia și Ivănești din județul Vaslui).

Pe DN 28A se menține restricția de tonaj pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, impusă de joi, începând cu ora 20:30 pe sectorul de drum cuprins între localitățile Târgu Frumos (km 0+000) și Pașcani (km 23+000), din județul Iași.

CNAIR subliniază că pe toate aceste sectoare de drum utilajele de deszăpezire ale CNAIR acționează pentru remedierea situației.

"Vă informăm că în continuare circulația se desfășoară în condiții de iarnă și precizăm că este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere", atrage atenția compania de drumuri.

UPDATE ORA 9.09 Bacău: Un autobuz cu 50 de persoane a rămas blocat în nămeți; pe zece drumuri județene circulația este îngreunată

Un autobuz cu circa 50 de persoane a rămas blocat, vineri dimineață, în nămeții de pe drumul județean care tranzitează localitatea Izvorul Berheciului, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, căpitanul Andrei Grecu.

"A fost trimisă o autofreză în zonă pentru a debloca drumul și pentru a ajuta la continuarea deplasării autobuzului", a precizat căpitanul Andrei Grecu.

Potrivit sursei citate, alte șapte autoturisme au rămas blocate, în noaptea de joi spre vineri, pe alte sectoare de drum cu circulație îngreunată din cauza zăpezii, dar s-a intervenit imediat și situațiile au fost rezolvate.

Vineri dimineață se înregistrau zece sectoare de drum județean cu circulație îngreunată din cauza zăpezii, care pe alocuri depășește un metru și jumătate înălțime, sau a copacilor doborâți pe carosabil.

Potrivit autorităților, astfel de situații sunt pe drumurile județene Buda — Prohozești, Spira — Izvorul Berheciului, Urechești — Conțești, Găiceana — Soci, Stănișești — Vultureni, Dealul Morii — Podului Turcului, Buhoci — Parincea, Buhuși — Runc și pe drumurile județene din localitățile Sărata, Copaciu și Obârșia.

Aproape 25.000 de persoane din 53 de localități nu au energie electrică din cauza defecțiunilor apărute la 19 linii de medie tensiune. Orașele Buhuși, Târgu Ocna, Moinești și Dărmănești sunt nealimentate parțial cu energie electrică.

Echipele EON acționează în teren pentru depistarea defectelor și refacerea conductoarelor rupte.

UPDATE ORA 9.03 Iași: O gravidă a născut într-o autospecială a pompierilor, din cauza ninsorii
UPDATE ORA 8.58 Vaslui: Circulație oprită pe DE 581, din cauza unor fire electrice căzute pe carosabil

Circulația pe DE 581 spre municipiul Huși a fost oprită, din cauza unor fire de la un stâlp de electricitate care au fost rupte de vântul puternic.

Potrivit autorităților, în mai multe puncte de pe DE 581 s-au format suluri de zăpadă care îngreunează circulația.

Ambulanța nu a putut ajunge la o femeie în vârstă de 38 ani cu probleme medicale, pacienta fiind preluată, vineri dimineață, de o mașină a Primăriei Rafaila, care urma să o transporte la autospeciala SAJ, dar a rămas blocată în nămeți la aproximativ cinci kilometri de echipajul medical. În zonă a fost trimisă o șenilată care va facilita accesul ambulanței, din aceeași localitate urmând să fie preluat și un bolnav de cancer.

"În cursul nopții, a fost căutat un bărbat care lucra ca zilier la Mănăstirea Bujoreni și care s-a rătăcit într-o pădure. Persoana a reușit sa ajungă la domiciliu înainte ca echipajele să o găsească. În ultimele ore s-a acționat pentru degajări de copaci căzuți peste autoturisme, străzi și rețele de alimentare cu energie electric, în cooperare cu serviciile de voluntari. Mai multe persoane rămase înzăpezite în autoturisme au fost salvate și transportate la unități de cazare", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Marișcu.

Toate serviciile de voluntari din localitățile afectate de vremea rea acționează pentru degajarea copacilor căzuți pe carosabil și deblocarea autoturismelor aflate în zăpadă.

DN 24A Murgeni — Fălciu, DN 2F Vladia — Ivănești și DN 11A Podu Turcului — Bârlad sunt închise, vineri dimineața, din cauza zăpezii abundente și a viscolului puternic.

UPDATE ORA 8.48 IGPR: Peste 3.000 de polițiști și aproape 2.000 de autospeciale acționează în contextul fenomenelor hidrometeorologice periculoase

Peste 3.000 de polițiști și aproape 2.000 de autospeciale acționează pentru prevenirea evenimentelor ce ar putea fi generate de fenomenele hidrometeorologice periculoase și înlăturarea efectelor celor produse.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) transmis vineri AGERPRES, în județul Brașov, circulația este îngreunată pe DN 1, în zona Predeal către limita cu județul Prahova, din cauza ninsorii abundente, fiind aplicată restricție pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

În județul Galați a fost închis DN24D, între intersecția cu DN26 (zona Tulucești) și limita cu județul Vaslui, din cauza vântului puternic care spulberă zăpada pe partea carosabilă.

În județul Vaslui, au fost închise DN24A Murgeni — Falciu (km 30-50) și DN26 Murgeni — Blăgești (km 81-92), din cauza vântului puternic care spulberă zăpada pe partea carosabilă. A fost închis DN2F, km 39 — 60, între localitățile Vlădia și Ivănești, și DN11A, km 68 — 94, între localitățile Podul Turcului și Bârlad, din aceleași cauze, precizează IGPR.

Totodată, au fost închise mai multe drumuri județene: în județul Galați — șase, în județul Harghita — unul, iar în județul Vaslui — trei, din cauza căderilor de zăpadă.

Drumul care face legătura dintre Sinaia și Cota 1400 a fost și el închis.

Începând de joi seara, Porturile Constanța Nord, Constanța Sud, Agigea, Midia și Mangalia au fost închise traficului maritim și fluvial, din cauza vântului puternic, iar traficul feroviar se desfășoară în condiții normale.


UPDATE ORA 8.48 Argeș: Circulația a fost reluată pe autostrada A1, între kilometrii 106 și 120

Traficul rutier a fost reluat, vineri, pe tronsonul cuprins între kilometrii 106 și 120 ai autostrăzii A1, care a fost închis timp de mai multe ore din cauza poleiului.

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, conducătorii auto sunt sfătuiți să mărească distanța în mers între autovehicule, să reducă viteza și să nu bruscheze comenzile.

Autostrada A1 a fost închisă vineri dimineață, între kilometrii 106 și 120, în urma unor tamponări cauzate de polei, traficul rutier fiind deviat prin municipiul Pitești.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, la kilometrul 106 s-a produs o tamponare în lanț în care au fost implicate șase autovehicule, cauza fiind neadaptarea vitezei la carosabilul alunecos. Alte tamponări s-au produs pe tronsonul cuprins între kilometrii 106 și 120, tot din cauza poleiului.

Conform aceleiași surse, evenimentele rutiere nu s-au soldat cu victime.

Traficul rutier pe sensul către Râmnicu Vâlcea a fost deviat timp de mai multe ore prin municipiul Pitești.


UPDATE ORA 8.41 Iași: Restricții de circulație pentru TIR-uri pe DN 24

Autoritățile au impus restricții pe DN 24, care leagă municipiul Iași de Vaslui, vizate fiind autovehiculele cu gabarit mare care nu sunt echipate cu anvelope de iarnă.

Directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri,Ovidiu Laicu, a declarat pentru AGERPRES că au fost impuse restricții de circulație de la ieșirea din municipiul Iași și până în localitatea Poieni.

"Din zona Bucium și până la motelul Bucium am impus restricție pentru autoturismele de 7,5 tone. Am fost nevoiți să luăm această măsură pentru a nu crea 'dopuri' de circulație. TIR-urile nu sunt echipate pentru iarnă, riscă să derapeze pe serpentine și să iasă în decor", a explicat Ovidiu Laicu.

El a spus că o altă problemă cu care se confruntă autoritățile este cantitatea mare de apă din fulgii de zăpadă, motiv pentru care mai multe crengi și copaci riscă să se rupă.

UPDATE ORA 8.26 Neamț: Peste 10.000 de consumatori nu au energie electrică; se circulă în condiții de iarnă în tot județul

Peste 10.000 de nemțeni din 15 localități nu au energie electrică din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, potrivit informațiilor furnizate, vineri, AGERPRES, de Biroul de presă al ISU Neamț.

Localitățile nealimentate sunt Oanțu, Hangu, Ruginești, Gârcina, Crăcăoani, Bălțătești, Grumăzești, Oglinzi, Piatra Șoimului, Rediu, Luminiș, Vânători-Neamț, Stejaru și parțial orașele Piatra Neamț și Bicaz.

Sunt afectate 76 de puncte de transformare din cauza căderilor masive de zăpadă și a viscolului.

În tot județul Neamț se circulă în condiții de iarnă. Drumul național Piatra Neamț — Roman a fost închis traficului rutier, vineri dimineață, din cauza sulurilor de zăpadă și a viscolului.
UPDATE ORA 8.22 Focșani: 121 de localități fără energie electrică; un drum național blocat din cauza zăpezii

DN 11A este blocat în zona Lespezi — Rădăcinești, din cauza ninsorii abundente din ultimele ore, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea, Florin Olaru.

Conform sursei citate, se circulă în condiții de iarnă pe majoritatea drumurilor din județ, iar utilajele de deszăpezire sunt pe teren la intervenții, unde este cazul.

"Au fost situații punctuale cu autoturisme blocate, dar nu s-au înregistrat probleme deosebite, blocaje majore. O ambulanță care transporta cinci pacienți care fac dializă a rămas blocată noaptea trecută, dar s-a intervenit pentru salvarea pacienților", a declarat, pentru AGERPRES, Florin Olaru.

Oficialul ISU a precizat că 50 de comune, două municipii și trei orașe, în total 121 de localități, cu aproximativ 28.000 de abonați, sunt nealimentate cu energie electrică.

UPDATE ORA 8.13 Brăila: Peste 6.700 de abonați din 23 de localități au rămas fără energie electrică din cauza vântului

Peste 6.700 de abonați din 23 localități din județul Brăila au rămas fără energie electrică, în noaptea de joi spre vineri, din cauza vântului puternic, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt.col. Ștefan Stoian.

Localitățile fără curent sunt Oprișenești, Plopu, Târlele Filiului, Batogu, Ionești, Gurguieți, Sihleanu, Scorțaru Nou, Constantinești, Râmnicelu, Corbu Nou, Măxineni, Măru Roșu, Lacu Rezii, Cuza Vodă, Salcia Tudor, Gradiștea, Custura, Boarca, Racovița, Corbeni, Gemenele și Găvani.

Numărul total de abonați afectați este de 6.782, iar zece echipe ale Electrica lucrează în teren pentru remedierea situațiilor.

Pe drumurile naționale din județul Brăila acționează 11 utilaje de deszăpezire cu 25 persoane, iar IPJ Brăila monitorizează starea drumurilor de pe raza județului.

În municipiu, tot din cauza vântului puternic, nouă copaci au fost doborâți, dintre care trei peste autoturisme parcate, care au fost avariate, iar trei echipaje de la ISU se află pe teren pentru îndepărtarea arborilor căzuți.

UPDATE ORA 8.00 Galați: Două drumuri naționale închise, 25 de localități fără curent electric

Un număr de 25 de localități din județul Galați au rămas fără curent electric din cauza viscolului puternic și a zăpezii care au afectat liniile de alimentare cu energie electrică, iar două drumuri naționale sunt închise, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță.

Potrivit acestuia, rămân închise DN 24 D Galați — limita cu județul Vaslui și DN 26, între kilometrii 12 și 81. Pe drumurile județene se circulă în condiții de iarnă.

Chiriță a precizat că în cursul nopții au fost efectuate trei misiuni de salvare cu autoșenilata în localitățile Cuca, Rediu și Plevna, fiind salvate 15 persoane, dintre care patru copii și o femeie gravidă.

Un număr de opt persoane — șase adulți și doi copii — au fost transportate cu ambulanțele la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Galați. De asemenea, un autocar din Republica Moldova cu opt adulți și șase copii a fost deblocat în zona localității Oancea și și-a continuat drumul spre București.

La nivelul municipiului Galați, vântul puternic a dus la prăbușirea a circa 100 de arbori sau crengi ale copacilor care au blocat drumuri sau au căzut peste autovehicule. În prezent, în Galați nu mai ninge, însă gruparea operativă ISU rămâne în alertă.

UPDATE ORA 7.55 Vaslui: Trei drumuri naționale închise; circulație îngreunată pe DE 581 spre Vama Albița

DN 24A Murgeni — Fălciu, DN 2F Vladia — Ivănești și DN 11A Podu Turcului — Bârlad sunt închise, vineri dimineața, din cauza zăpezii abundente și a viscolului puternic.

Potrivit autorităților, pe DE 581 se circulă cu dificultate în mai multe puncte, atât din cauza sulurilor de zăpadă (în localitățile Crasna, Simila, Satu Nou), cât și din cauza unor copaci căzuți pe carosabil în zona Dobrina.

"Prefectul județului, Isabel Bogdan, este prezent în zonă și coordonează activitățile de deszăpezire și degajare a carosabilului, în vederea facilitării accesului autovehiculelor. Probleme sunt pentru TIR-urile care se deplasează către Vama Albița", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Vaslui, Cristian Lapa.

Potrivit acestuia, un stâlp de înaltă tensiune este rupt pe raza localității Simila, alimentarea cu energie electrică fiind întreruptă.

Județul Vaslui se află sub Cod portocaliu de ninsoare abundentă și vânt, până pe 21 aprilie la ora 09,00.
UPDATE ORA 7,47 Drumul național Piatra Neamț — Roman a fost închis traficului rutier

Drumul național care face legătura între municipiile Piatra Neamț și Roman a fost închis traficului rutier, vineri dimineață, începând cu ora 07,00, a declarat, pentru AGERPRES, subprefectul Iulian Jugan.

Potrivit sursei citate, pe drum sunt porțiuni cu suluri de zăpadă, iar viscolul reduce vizibilitatea până la zero.

Măsura a fost luată preventiv astfel încât să nu apară situații cu mașini blocate pe acest sector de drum.

Subprefectul Iulian Jugan a mai precizat că mai multe localități din județ sunt nealimentate cu energie electrică, dar că o centralizare exactă a situației urmează să fie făcută de reprezentanții ISU Neamț.

UPDATE ORA 7.32 Argeș: Autostrada A1, închisă între kilometrii 106 și 120 în urma unor tamponări cauzate de polei

Autostrada A1 a fost închisă vineri dimineață, între kilometrii 106 și 120, în urma unor tamponări cauzate de polei, traficul rutier fiind deviat prin municipiul Pitești.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, la kilometrul 106 s-a produs o tamponare în lanț în care au fost implicate șase autovehicule, cauza fiind neadaptarea vitezei la carosabilul alunecos. Alte tamponări s-au produs pe tronsonul cuprins între kilometrii 106 și 120, tot din cauza poleiului.

Conform aceleiași surse, evenimentele rutiere nu s-au soldat cu victime.

Traficul rutier pe sensul către Râmnicu Vâlcea a fost deviat prin municipiul Pitești.
ORA 7.29 Trafic rutier întrerupt pe mai multe tronsoane de drumuri naționale; porturile de la Marea Neagră, închise

Traficul rutier este întrerupt, vineri dimineața, pe mai multe tronsoane de drumuri naționale, din cauza zăpezii și a viscolului, informează, într-un comunicat de presă, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

Potrivit sursei citate, este vorba de DN26 Vânători — Blăgești, în județele Galați și Vaslui, DN24D, în județul Galați, între intersecția cu DN26 (zona Tulucești) și limita cu județul Vaslui, DN24A Murgeni — Fălciu, în județul Vaslui, DN24B Albița — Huși, județul Vaslui, DN2F Vlădia — Ivănești, în județul Vaslui, și DN11A Podu Turcului — Bârlad, în județul Vaslui. Probleme pe acest drum sunt și pe raza județului Vrancea.

În județul Iași, este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 28A Târgu Frumos — Pașcani, din cauza ninsorii viscolite.

Centrul Infotrafic mai informează că, din cauza poleiului, traficul rutier pe autostrada A1 București — Pitești a fost deviat de la kilometrul 106 (sensul către Pitești), pe DN65 prin municipiul Pitești.

În județul Constanța, din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile de la Marea Neagră (Constanța-Nord, Constanța-Sud, Midia și Mangalia).

În jurul orei 05:,30, în județul Vrancea, traficul feroviar a fost reluat pe magistrala 500, între stațiile Pufești și Adjud, după remedierea avariei survenite la firul purtător al liniei de contact.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…