UPDATE Paleologu, la ieșirea de la DNA: Am fost chemat în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2012

UPDATE Paleologu, la ieșirea de la DNA: Am fost chemat în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2012

Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii, a declarat vineri, la ieșirea de la DNA, că a fost audiat în calitate de martor în dosarul privind finanțarea ilegală a campaniei electorale pentru alegerile locale din anul 2012.

Mail multe imagini pe AGERPRES FOTO

"Am fost invitat în calitate de martor într-o chestiune în care nu am informații și anume finanțarea campaniei de la localele din 2012. (...) Este vorba de campania mea la Sectorul 1 pentru primărie. (...) Am spus că nu am avut niciun fel de tangență cu finanțarea campaniei, nici nu știu cine a fost mandatarul financiar. (...) Nu mi-a fost comunicată nicio suspiciune, ci doar am fost întrebat ce știu și am spus ce știu", a precizat Theodor Paleologu.

Întrebat dacă se poate ca un politician să nu cunoască cine i-a finanțat campania electorală, el a răspuns: "Evident că da. Eu niciodată, în afară de campania mea din 2016, de anul trecut, în care am semnat personal toate ordinele de plată, nu este o chestiune în care m-am implicat, niciodată, în niciuna dintre campanii. (...) Este responsabilitatea mandatarului financiar și a organizației de partid locale, care se ocupă de campanie. (...) Măsura cea mai sigură de precauție este candidatura independentă din 2016. Atunci pot da socoteală de fiecare leu pe care l-am cheltuit".

Cu privire la o posibilă finanțare nelegală a unor colegi de partid, Paleologu a precizat că este "la mintea cocoșului" că ceva nu este în regulă cu finanțările campaniilor electorale.

"Bănuiesc că da, (...) țineți minte cum erau campaniile înainte de 2016, cum erau mesh-uri pe câte un bloc întreg sau afișe imense pe care nu le-am văzut nicăieri în lume, nici măcar în America nu am văzut asemenea orgie de propagandă electorală. Deci, este la mintea cocoșului că ceva nu este în regulă. Este clar lucrul ăsta", a spus fostul ministru al Culturii.

Paleologu a explicat că este vorba despre dosarul în care e vizată Elena Udrea și a menționat că, încă din anul 2008, a semnalat problema legată de modalitatea de finanțare a campaniilor electorale.

"Este vorba de dosarul doamnei Udrea, dar concret nu știu precis cine și ce a finanțat. În mod normal e Organizația sectorului 1, dar PDL în București era organizat în filiale de sector plus organizația pe Capitală. (...) Cred că se investighează cultura finanțărilor ciudate ale tuturor partidelor, pentru că este evident că până la ultima rundă de alegeri a fost o imensă problemă legată de costurile campaniilor electorale și este o problemă pe care, dacă aveți memorie bună, eu am semnalat-o încă din 2008", a subliniat Theodor Paleologu.

AGERPRES/(A — autor: Mihai Stoica, editor: Andreea Rotaru, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Informație / Ludovic Orban nu va mai fi desemnat să formeze un nou guvern după alegerile din 6 decembrie