UPDATE Paleologu, la ieșirea de la DNA: Am fost chemat în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2012

Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii, a declarat vineri, la ieșirea de la DNA, că a fost audiat în calitate de martor în dosarul privind finanțarea ilegală a campaniei electorale pentru alegerile locale din anul 2012.

Mail multe imagini pe AGERPRES FOTO

"Am fost invitat în calitate de martor într-o chestiune în care nu am informații și anume finanțarea campaniei de la localele din 2012. (...) Este vorba de campania mea la Sectorul 1 pentru primărie. (...) Am spus că nu am avut niciun fel de tangență cu finanțarea campaniei, nici nu știu cine a fost mandatarul financiar. (...) Nu mi-a fost comunicată nicio suspiciune, ci doar am fost întrebat ce știu și am spus ce știu", a precizat Theodor Paleologu.

Întrebat dacă se poate ca un politician să nu cunoască cine i-a finanțat campania electorală, el a răspuns: "Evident că da. Eu niciodată, în afară de campania mea din 2016, de anul trecut, în care am semnat personal toate ordinele de plată, nu este o chestiune în care m-am implicat, niciodată, în niciuna dintre campanii. (...) Este responsabilitatea mandatarului financiar și a organizației de partid locale, care se ocupă de campanie. (...) Măsura cea mai sigură de precauție este candidatura independentă din 2016. Atunci pot da socoteală de fiecare leu pe care l-am cheltuit".

Cu privire la o posibilă finanțare nelegală a unor colegi de partid, Paleologu a precizat că este "la mintea cocoșului" că ceva nu este în regulă cu finanțările campaniilor electorale.

"Bănuiesc că da, (...) țineți minte cum erau campaniile înainte de 2016, cum erau mesh-uri pe câte un bloc întreg sau afișe imense pe care nu le-am văzut nicăieri în lume, nici măcar în America nu am văzut asemenea orgie de propagandă electorală. Deci, este la mintea cocoșului că ceva nu este în regulă. Este clar lucrul ăsta", a spus fostul ministru al Culturii.

Paleologu a explicat că este vorba despre dosarul în care e vizată Elena Udrea și a menționat că, încă din anul 2008, a semnalat problema legată de modalitatea de finanțare a campaniilor electorale.

"Este vorba de dosarul doamnei Udrea, dar concret nu știu precis cine și ce a finanțat. În mod normal e Organizația sectorului 1, dar PDL în București era organizat în filiale de sector plus organizația pe Capitală. (...) Cred că se investighează cultura finanțărilor ciudate ale tuturor partidelor, pentru că este evident că până la ultima rundă de alegeri a fost o imensă problemă legată de costurile campaniilor electorale și este o problemă pe care, dacă aveți memorie bună, eu am semnalat-o încă din 2008", a subliniat Theodor Paleologu.

AGERPRES/(A — autor: Mihai Stoica, editor: Andreea Rotaru, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privi…

2 VIDEO Botnița, ca botnița, dar voi vedeți ce tâțe are femeia cu sârme-n mațe?

3 Informație / Tăriceanu îl șantajează pe Orban cerând 20 de locuri eligibile pe listele de la parlamentare, altfe…

4 O profesoară din Slobozia le-a predat elevilor într-un mod inedit „Povestea Poveștilor” de Ion Creangă!

5 Informație / Degringoladă totală în PSD! Ciolacu îi cheamă pe parlamentari să semneze moțiunea într-un birou, St…

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Da, pisica asta chiar există