UPDATE SUA: Un bărbat a împușcat un altul înainte de a se sinucide într-un campus celebru din Los Angeles

UPDATE SUA: Un bărbat a împușcat un altul înainte de a se sinucide într-un campus celebru din Los Angeles

UPDATE ORA 02.41 Un bărbat a împușcat mortal un altul înainte de a se sinucide miercuri în campusul celebrei universități UCLA din Los Angeles (vestul Statelor Unite), unde accesul a rămas blocat în timp ce poliția voia să se asigure că nu exista nicio altă victimă sau atacator, relatează AFP.

"În jurul orei 10.00 în această dimineață, o crimă și o sinucidere au avut loc în clădirea ingineriei", a declarat șeful poliției din Los Angeles (LAPD) Charlie Beck.

"Situația pare în întregime sub control. Noi credem că nu există un alt suspect sau alte amenințări în campusul UCLA", care găzduiește aproximativ 43.000 de studenți, a adăugat el.

Incidentul a fost semnalat prin apeluri de urgență multiple. Doi bărbați au fost apoi localizați "suferind de răni provocate de gloanțe", potrivit LAPD.

Dar echipele de intervenție ale poliției continuau să examineze minuțios clădirea ingineriei Boelter Hall pentru a vedea dacă nu există alte victime sau un alt trăgător în zonă.

"În prezent, avem sute de agenți în campus care evaluează situația", a adăugat James Herren, șeful poliției de la UCLA, menționând că poliția federală (FBI) a fost mobilizată.

La UCLA, una dintre cele mai renumite universități din lume, sunt veniți studenți din întreaga lume pentru cursuri și cercetări în domeniul științei, cinematografic sau în științe politice.

Acest incident armat este ultimul într-o țară unde atacurile cu arme de foc au loc aproape în fiecare zi. De la începutul anului, 5.451 de persoane au fost ucise de arme de foc în Statele Unite și au avut loc 21.549 de incidente implicând arme de foc, potrivit site-ului gunviolencearchive.org.

UPDATE ORA 22.13 SUA: Doi morți în incidentul armat dintr-o universitate din Los Angeles (poliția)

Două persoane au murit miercuri la universitatea UCLA, victime ale unui trăgător, a anunțat poliția, în timp ce accesul în campusul celebrei universități din Los Angeles a fost blocat, informează Reuters și AFP.

"Avem confirmarea că două persoane au decedat", a declarat Jenny Houser, un purtător de cuvânt al poliției din Los Angeles (LAPD). Contul de Twitter al universității cunoscute în întreaga lume a indicat de asemenea că "poliția confirmă doi morți la UCLA" și că examinează în prezent clădirea.

Unul dintre morți ar fi atacatorul, a declarat reporterilor șeful poliției de la UCLA James Herren, citat de Reuters.

"Este cu siguranță posibil ca una dintre victime să fie atacatorul", a spus Herren.

Poliția a găsit un bilet de adio înainte de sinucidere și un revolver, a relatat canalul NBC Los Angeles, citând o sursă neidentificată.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Poliție din Los Angeles (LAPD) Aareon Jefferson a anunțat doi morți dar nu a putut confirma niciun detaliu despre victime sau să furnizeze informații suplimentare despre suspect.

"LAPD continuă o examinare metodică a campusului și a zonelor înconjurătoare", a declarat poliția într-un comunicat.

Universitatea are mai mult de 43.000 de studenți înmatriculați, potrivit site-ului ei, notează Reuters.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...