UPDATE Un avion turcesc de transport marfă, prăbușit în Kârgâzstan; cel puțin 32 de morți (guvern kârgâz)

UPDATE Un avion turcesc de transport marfă, prăbușit în Kârgâzstan; cel puțin 32 de morți (guvern kârgâz)

Un avion turcesc de transport marfă s-a prăbușit, luni, lângă aeroportul Manas din Kârgâzstan, cel puțin 32 de persoane pierzându-și viața, printre care șase copii, majoritatea dintre victime fiind locuitori ai satului unde a căzut aparatul Boeing 747 care a încercat să aterizeze în condiții de ceață densă, au precizat oficiali kârgâzi, citați de AFP și Reuters.

După un bilanț inițial de 16 victime, apoi de 20, ministerul kârgâz al Sănătății a furnizat, pentru AFP, un nou bilanț, de "32 de morți, dintre care cei patru piloți".

La ora locală 7,40 (1,40 GMT), "un avion cargo operat de o companie turcă, venind de la Hong Kong, s-a prăbușit în apropierea aeroportului Manas (la Bișkek) din cauza unor condiții meteo nefavorabile", a indicat, pentru un radio kârgâz, un responsabil al ministerului pentru situații de urgență, Mukhammed Svarov, citat de AFP.

Cel puțin 15 case au fost distruse, a precizat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Elmira Cheripova.

"Avionul s-a prăbușit peste case, a omorât familii întregi", a povestit pentru France Presse un martor al accidentului, care nu a vrut să își dea numele. "Nu a rămas nimic din case, oamenii au fost uciși cu toată familia și copiii lor, multe persoane dormeau".

După media kârgâză, prăbușirea avionului a avut loc aproape de satul Datcha-Suu, foarte apropiat de aeroportul capitalei, iar președintele kârgâz Almazbek Atambaiev și-a anulat vizita în China pentru a reveni la Bișkek.

Conform Reuters, care cita administrația aeroportului, avionul ar fi trebuit să facă o escală la Manas, lângă capitala Bișkek, pe drumul său de la Hong Kong la Istanbul. Aparatul s-ar fi prăbușit când încerca să aterizeze pe o vizibilitate redusă, la ora locală 7,31 (1,31 GMT).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...