UPDATE Vâlcea: Pana de curent a fost remediată; aproximativ 150.000 de abonați au fost afectați

UPDATE Vâlcea: Pana de curent a fost remediată; aproximativ 150.000 de abonați au fost afectați

Prefectul județului Vâlcea, Radu Renga, a declarat că a fost remediată avaria la rețeaua de energie electrică care a afectat municipiul Râmnicu Vâlcea și mai multe localități limitrofe, un număr de aproximativ 150.000 de abonați rămânând timp de peste 80 de minute fără energie electrică.

"A fost o avarie destul de serioasă de peste 1 oră și 20 minute, un număr de 150.000 de abonați dintr-un total de 175.000 rămânând în întreg județul Vâlcea fără curent electric. A fost o mobilizare exemplară a instituțiilor din județ cu precădere în zona platformei industriale Râureni, acolo unde Oltchim, CET Govora, Uzinele Sodice au nevoie non-stop de energie electrică. Pompieri, echipaje ISU au fost în stare de alertă pentru a preveni un eventual accident", a precizat Renga.

Eventualele pierderi ale agenților economici cauzate de această pană de curent urmează să fie raportate în zilele următoare de agenții economici care au fost nevoiți să-și sisteze activitatea, a menționat prefectul.

Potrivit acestuia, la 16,20 de minute județul Vâlcea a rămas fără energie electrică, toate cele 89 de localități componente raportând faptul că nu mai au curent electric.

AGERPRES / (A — autor: Liviu Popescu, editor: Marius Frățilă, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 VIDEO Însurat a 4-a oară la 64 de ani, Florin Zamfirescu și-a luat mașină 4x4 de „tânăr aventurier”

3 „Am văzut-o creață și focoasă și am zis hai să văd ce e de ea”

4 VIDEO Lupte crâncene în Herson / Soldații ucraineni încearcă să scape cu un Humvee după ce sunt surprinși de ruși

5 „Rusia pierde războiul. Pregătiți-vă de consecințe”