UPDATE/Focuri de armă la un spital din Bronx: Un doctor ucis, 5 persoane grav rănite (primarul New York-ului)

UPDATE/Focuri de armă la un spital din Bronx: Un doctor ucis, 5 persoane grav rănite (primarul New York-ului)

Un doctor a fost ucis iar alte cinci persoane au fost grav rănite în urma focurilor de armă trase vineri într-un spital din Bronx, a indicat primarul orașului New York, Bill de Blasio, transmite AFP.

Trăgătorul aflat la originea împușcăturilor, el însuși doctor și fost angajat al spitalului, s-a sinucis, a precizat primarul, fără a evoca o posibilă motivație a gestului acestuia.

Șeful poliției new-yorkeze, James O'Neill, a declarat la rândul său că o femeie medic a murit iar bilanțul indică șase răniți în total — cinci, grav, iar cel de-al șaselea este rănit la picior.

Incidentul a avut loc puțin înainte de ora locală 15,00 (19,00 GMT) la Bronx Lebanon Hospital, un mare spital din acest cartier aflat în nordul New-Yorkului.

Trăgătorul a fost găsit mort la etajul al 17-lea al spitalului, "decedat aparent în urma unei răni provocate chiar de el", a explicat șeful poliției.

Femeia medic moartă a fost descoperită nu departe de atacator.

Acesta, a cărui identitate nu a fost confirmată la acest moment, a părut să acționeze din motive legate de fostul său loc de muncă din spital.

"Nu este vorba de un act de terorism, ci mai degrabă de un incident legat de serviciu", a subliniat De Blasio.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria