Urmează Spania, unde trăiește a doua mare comunitate de români? Luni, numărul persoanelor infectate și deceselor a crescut enorm!

Urmează Spania, unde trăiește a doua mare comunitate de români? Luni, numărul persoanelor infectate și deceselor a crescut enorm!

Urmează Spania, unde trăiește a doua mare comunitate de români? Luni, numărul persoanelor infectate și deceselor a crescut enorm! Spania a raportat luni 555 de cazuri noi de infectare, totalul ajungând la 1229. Aproape că s-au dublat! Tot luni au fost raportate și 13 decese, numărul total ajungând la 30. Practic, tot o dublare a cazurilor, într-o singură zi!

Toată Italia va fi pusă în carantină și va deveni zonă protejată. Măsuri fără precedent anunțate de premierul Conte: „Stau acasă. Este momentul responsabilități”/Nimeni nu intră, nimeni nu iese din țară fără o justificare clară

Întreaga Italia va fi pusă în carantină de marți devenind zonă protejată, a declarat premierul Giuseppe Conte. Nimeni nu va mai intra și nu va mai iesși din Italia fără o justificare clară. Astfel, toate măsurile care se aplicau până acum doar în zonele roșii, vor fi aplicate la nivelul întregii țări, potrivit La Stampa, AFP și Reuters.

”Rămâi acasă. Acum este momentul responsabilității”, a declarat premierul Conte. Oamenii se vor putea mișca doar în condiții de strictă necesitate, școlile șu universitățile vor fi închise până în 3 aprilie (deocamdată), adunările publice sunt interzise, campionatul de fotbal va fi suspendat, iar barurile și restaurantele vor fi închise la 6 seara.

„Nu există timp, contagiunea este în creștere. Vom adopta reguli și mai stricte. Obiceiurile trebuie să se schimbe pentru binele Italiei: stai acasă. Nu va mai exista o zonă roșie - Conte speiagto - va exista Italia o zonă protejată. Călătoria în întreaga peninsulă va fi evitată dacă nu există motive dovedite pentru locul de muncă, cazuri de necesitate și motive de sănătate. Adăugăm interdicția adunărilor în aer liber și a locurilor în aer liber. Înțelegem nevoia de socializare, dar nu ne mai putem permite aceste episoade de socializare care sunt de asemenea contagioase”, a declarat Conte înntr-o conferință fulger la palatul Chigi.

Conte a adăugat că măsurile, ce intră în vigoare marți, au scopul de a îi proteja pe membrii cei mai fragili ai societății.

Premierul este conștient că această măsură etremă va genera mari dificultățile pentru economie și că, din acest motiv „este posibilă o abatere și mai mare de la deficitul convenit cu UE, de la 2,2% la 2,5%. ”Am fost de acord cu UE cu privire la o diferență de 7,5 miliarde și ne gândim la posibilitatea de a cere o marjă mai mare”, a declarat și ministrul de externe Luigi Di Maio, pentru care „regulile sunt stricte și va fi nevoie de disciplină”.

Numărul total al cazurilor de coronavirus în Italia a crescut la 9.172 de la 7.375, câte erau duminică. De asemenea, bilanțul deceselor provocate de Covid-19 a crescut cu 97 de la 366 duminică la 463 luni.

Bilanțul deceselor doar în regiunea Lombardia din Italia a urcat la 333 de la 267, câte erau înregistrate cu o zi înainte.

În timp ce Italia este cuprinsă de haos ca urmare a extinderii măsurilor de carantină, China a înregistrat cel mai mic număr de noi cazuri de infecție de la începutul anului și până acum, respectiv 40, același trend fiind și în Coreea de Sud, relatează BBC News și Guardian.

Pe fondul acestei crize, piețele financiare din Asia, Europa și SUA se resimt și ele, iar prețul petrolului a scăzut cu 30%. În acest moment coronavirusul s-a extins în toate țările Uniunii Europene, după ce Cipru a anunțat primele două cazuri. Luni au fost înregistrate primele decese în Germania, dar și primul caz de îmbolnăvire cu Covid-19 printre angajații Comisiei Europene.

Tot luni Parlamentul European a hotărât să scurteze sesiunea plenară, după ce o mutaseră de la Strasbourg la Bruxelles. Europa a depășit luni pragul de 500 de decese provocate de coronavirus, după ce 97 de noi morți au fost înregistrați în Italia.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale