''Ursul Baloo'', împușcat în timp ce încerca să scape din noua sa grădină zoologică din Slovacia

''Ursul Baloo'', împușcat în timp ce încerca să scape din noua sa grădină zoologică din Slovacia

Un urs pe nume Baloo a fost împușcat în timp ce încerca să scape din noua sa grădină zoologică din Slovacia, provocând indignare în rândul iubitorilor de animale, informează agenția slovacă de presă TASR.

Sursa foto: ZOO BOJNICE / Facebook

În vârstă de șase ani, ursul brun, numit după celebrul personaj din cartea clasică pentru copii a lui Rudyard Kipling, Cartea Junglei, și imortalizat într-un lungmetraj animat cu același titlu produs de Walt Disney, a fost ucis după ce a scăpat din perimetrul ce-i fusese destinat și încerca să se urce într-un copac din apropiere.

"Era posibil să încerce să fugă din nou", a declarat o purtătoare de cuvânt a grădinii zoologice din Bojnice, din centrul Slovaciei. "Siguranța oamenilor este o prioritate", a adăugat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Mediului.

Baloo fusese transferat la Bojnice de la o grădină zoologică din Tabor, din Cehia vecină, cu doar o lună înainte. Angajații acesteia insistă că Baloo nu a fost niciodată agresiv, scrie vineri TASR.

Se estimează că între 600 și 800 de urși bruni trăiesc sub strictă protecție în sălbăticie, în păduri și zonele muntoase ale Slovaciei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...