USR refuză să spună câți angajați are și cu cât îi plătește

USR refuză să spună câți angajați are și cu cât îi plătește

Protestatarul Cristian-Nicolae Dide, care conduce asociația Evoluție în Instituție, a amenințat, azi, USR-ul cu executorul judecătoresc, dacă partidul nu-i pune la dispoziție informațiile privind numărul de angajați și salariile lor.
 
Asociația Evoluţie în Instituţie a solicitat USR, în temeiul legii 544/2001 privind accesul la informaţii de interes public, să îi comunice ce angajaţi are partidul (respectiv pe ce posturi lucrează aceştia), funcţiile angajaţilor, dacă salariaţii deţin o funcţie în partid, cu cât au fost remuneraţi la angajare şi cu cât sunt remuneraţi la data cererii.

În ianuarie, Cristia Dide a câștigat în primă instanță, USR a făcut recurs, iar ulterior protestatarul a câștigat și la Curtea de Apel. Cu toate acestea, USR continuă să nu-i pună la dispoziție informațiile solicitate, așa că acesta amenință cu executorul judecătoresc.

Dide a mai folosit executorul judecătoresc într-un proces câștigat cu Jandarmeria Română. 

„Aş vrea ca de bună voie USR să îmi dea datele pe care le-am solicitat, dacă nu am să ii execut, am să apelez la un executor judecătoresc şi o să îi execut.

Ideea e că atunci când execuţi pe informaţii de interes public nu poţi intra cu jandarmeria peste ei să îţi iei datele, execuţi, executorul pune în executare decizia, şi dacă nici atunci nu îţi dau informaţiile cerute, te duci la instanţă, şi se dă amendă, 100 lei pe zi, şi le poţi popri conturile. O să fac ca şi cu Jandarmeria, până se trezeşte domnul Barna”, a declarat Dide pentru Epoch-Times. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”

5 „A vrut să mă interneze la nebuni! La copii nu renunț niciodată!”