Vă întâlniți cu o prefăcută. Este o rușine pentru români. Rezist Dublin i-a transmis o scrisoare de protest primarului capitalei Irlandei față de vizita Gabrielei Firea în oraș

Vă întâlniți cu o prefăcută. Este o rușine pentru români. Rezist Dublin i-a transmis o scrisoare de protest primarului capitalei Irlandei față de vizita Gabrielei Firea în oraș

Grupul civic #Rezist Dublin i-a trimis marți o scrisoare deschisă primarului capitalei Irlandei, Nial Ring, în contextul vizitei în oraș a Gabrielei Firea, prin care îi explică acestuia că primarul general al Bucureștiului este un politician controversat și ”o rușine pentru români”.

Cele mai importante pasaje din scrisoarea trimisă primarului din Dublin:

- Gabriela Firea este un politician controversat (…) Domnule primar Nial Ring, noi, membrii mișcării #Rezist, vrem să vă aducem la cunoștință că vă întâlniți cu o prefăcută. Gabriela Firea nu are nimic de-a face cu agenda agreată cu dumneavoastră pentru această vizită, ea are aproape zero realizări în ceea ce privește mobilitatea urbană, sănătatea și asigurările sociale. Dintre spitalele pe care le-a promis, niciunul nu a fost construit.

- Din aceste motive, vă rugăm să luați act de refuzul și obiecția noastră față de vizita Gabrielei Firea, care este o rușine pentru români în general, dar mai ales pentru cei care trăiesc în capitala României, București.

- #Rezist Dublin va protesta față de vizita Gabrielei Firea și am vrea să vă aducem la cunoștință faptul că ea l-a sprijinit pe Liviu Dragnea (condamnat definitiv pentru fraudă electorală), președintele Camerei Deputaților, în ofensiva sa împotriva justiției, reușind să anuleze progresele făcute de România în ultimii 15 ani.

- Avem încredere că apreciați principiile europene și că ne sprijiniți în lupta noastră împotriva corupției și, de asemenea, că veți sărbători alături de noi Centenarul României cu speranța într-o democrație consolidată și o Uniune Europeană mai puternică.

Citiți scrisoarea integrală (în limba engleză):  Open Letter to Lord Mayor Nial Ring


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

2 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

3 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…

4 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

5 VIDEO Soldații Rusiei se răscoală. Ce-a pățit un ofițer de top care i-a amenințat pe noii recruți: ”Sunteți toți carne de tun!”