Vă întâlniți cu o prefăcută. Este o rușine pentru români. Rezist Dublin i-a transmis o scrisoare de protest primarului capitalei Irlandei față de vizita Gabrielei Firea în oraș

Vă întâlniți cu o prefăcută. Este o rușine pentru români. Rezist Dublin i-a transmis o scrisoare de protest primarului capitalei Irlandei față de vizita Gabrielei Firea în oraș

Grupul civic #Rezist Dublin i-a trimis marți o scrisoare deschisă primarului capitalei Irlandei, Nial Ring, în contextul vizitei în oraș a Gabrielei Firea, prin care îi explică acestuia că primarul general al Bucureștiului este un politician controversat și ”o rușine pentru români”.

Cele mai importante pasaje din scrisoarea trimisă primarului din Dublin:

- Gabriela Firea este un politician controversat (…) Domnule primar Nial Ring, noi, membrii mișcării #Rezist, vrem să vă aducem la cunoștință că vă întâlniți cu o prefăcută. Gabriela Firea nu are nimic de-a face cu agenda agreată cu dumneavoastră pentru această vizită, ea are aproape zero realizări în ceea ce privește mobilitatea urbană, sănătatea și asigurările sociale. Dintre spitalele pe care le-a promis, niciunul nu a fost construit.

- Din aceste motive, vă rugăm să luați act de refuzul și obiecția noastră față de vizita Gabrielei Firea, care este o rușine pentru români în general, dar mai ales pentru cei care trăiesc în capitala României, București.

- #Rezist Dublin va protesta față de vizita Gabrielei Firea și am vrea să vă aducem la cunoștință faptul că ea l-a sprijinit pe Liviu Dragnea (condamnat definitiv pentru fraudă electorală), președintele Camerei Deputaților, în ofensiva sa împotriva justiției, reușind să anuleze progresele făcute de România în ultimii 15 ani.

- Avem încredere că apreciați principiile europene și că ne sprijiniți în lupta noastră împotriva corupției și, de asemenea, că veți sărbători alături de noi Centenarul României cu speranța într-o democrație consolidată și o Uniune Europeană mai puternică.

Citiți scrisoarea integrală (în limba engleză):  Open Letter to Lord Mayor Nial Ring



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...