Vaccin anti-COVID-19: Ar fi inacceptabil ca grupul farmaceutic Sanofi să servească prioritar SUA (secretar de stat francez)

Vaccin anti-COVID-19: Ar fi inacceptabil ca grupul farmaceutic Sanofi să servească prioritar SUA (secretar de stat francez)

Ar fi inacceptabil ca grupul farmaceutic Sanofi să servească prioritar SUA dacă va găsi un vaccin împotriva COVID-19, după cum a afirmat miercuri directorul său, a apreciat joi secretarul de stat francez al economiei, Agnes Pannier-Runacher, informează AFP.

"Pentru noi, ar fi inacceptabil să existe un acces privilegiat al unei ţări sau alteia, sub un pretext care ar fi unul pecuniar", a declarat Agnes Pannier-Runacher la Sud Radio.

Directorul general al grupului, Paul Hudson, a afirmat miercuri că Sanofi va servi "cu prioritate" SUA dacă va găsi un vaccin, pentru că această ţară "împarte riscul" cercetărilor în cadrul unui parteneriat cu Autoritatea pentru cercetare şi dezvoltare avansată în domeniul biomedical (Barda).

Guvernul american "are dreptul la cele mai mari precomenzi", pentru că SUA "au investit pentru a încerca să-şi protejeze populaţia", a explicat el într-un interviu pentru agenţia Bloomberg.

El a precizat că întâietatea SUA ar putea fi de câteva zile sau de câteva săptămâni.

Miercuri seara grupul a precizat într-un comunicat că "producţia de pe teritoriul american va fi dedicată în principal SUA, iar restul capacităţilor sale va fi alocat Europei, Franţei şi restului lumii". El s-a angajat de asemenea ca vaccinul său să fie "accesibil tuturor".

Agnes Pannier-Runacher a declarat că a "contactat imediat" grupul farmaceutic francez după afirmaţiile directorului său general. "Directorul Sanofi France mi-a confirmat că vaccinul va fi accesibil tuturor ţărilor şi evident (...) francezilor, cu atât mai mult cu cât are capacităţi de producţie în Franţa", a spus ea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Procuror cu mașină de 180.000 € trecută în declarația de avere / Familiile din DNA: Cât se câștigă la „birourile Kovesi”, din România

2 Justiția din Ro a luat-o razna? Cum este posibil așa ceva?

3 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

4 Misterele Budapestei / Un fost parlamentar Fidesz ar avea dovezi despre modul în care guvernul Ungariei s-a implicat în România și a finanțat aspirațiil…

5 Țara în care am ajuns să trăim...