Vâlcea: Bărbat urmărit internaţional de autorităţile din SUA, pentru infracţiuni informatice, depistat de poliţişti

Vâlcea: Bărbat urmărit internaţional de autorităţile din SUA, pentru infracţiuni informatice, depistat de poliţişti

Un bărbat de 38 de ani, urmărit internaţional de autorităţile din SUA pentru infracţiuni informatice, respectiv accesarea ilegală a unor conturi bancare şi vânzări de bunuri fictive pe internet, a fost depistat de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, se arată într-un comunicat remis marţi AGERPRES.

Bărbatul în cauză era urmărit internaţional în baza unui mandat de arestare emis de Tribunalul SUA pentru Districtul de Nord al statului Ohio, el fiind cercetat, conform legii penale americane, pentru conspiraţie la fraudă prin cablu, conspiraţie la spălare de bani şi conspiraţie la trafic de servicii contrafăcute.

"În fapt, în perioada 2005-2010, persoana bănuită, în complicitate cu alte persoane, ar fi desfăşurat o schemă frauduloasă complexă, pe internet, prin postarea unor anunţuri de vânzare fictivă, pe platforme de comerţ electronic, a unor bunuri cu valoare ridicată. Astfel, cumpărătorii ar fi fost direcţionaţi să transfere banii, fără a intra efectiv în posesia bunurilor. De asemenea, persoana ar fi accesat, împreună cu alţii, în mod ilegal, conturi bancare din Statele Unite ale Americii şi ar fi efectuat transferuri bancare neautorizate", se precizează în comunicatul IPJ Vâlcea.

Conform sursei citate, bărbatul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, urmând a fi demarate procedurile în vederea extrădării. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /