Vâlcea: Omul de afaceri Maria Tudor, transportată la Urgențe în timpul audierilor la Parchet

Vâlcea: Omul de afaceri Maria Tudor, transportată la Urgențe în timpul audierilor la Parchet

Omul de afaceri Maria Tudor, condusă miercuri, la amiază, la parchet pentru audieri într-un dosar de evaziune fiscală, a fost transportată cu ambulanța, în cursul serii, la unitatea de primiri urgențe a Spitalului din Râmnicu Vâlcea, după ce i s-a făcut rău în timpul interogatoriilor.

Aceasta a fost escortată de o mașină a Jandarmeriei, dar și de soț, care a declarat că este "consternat de tot ceea ce s-a petrecut în cursul zilei în cazul familiei sale". Tot în cursul zilei de miercuri au fost aduse de la Constanța și București, pentru audieri, cele două fiice ale familiei Tudor.

De altfel, în cursul zilei, administratori sau foști salariați cu funcții de răspundere în firmele administrate de familia Tudor au fost audiați de procurorii PÎCCJ-ului.

În cursul zilei de miercuri, procurorii ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au efectuat 16 percheziții, atât domiciliare, cât și la sediile mai multor societăți care aparțin uneia dintre cele mai influente familii de oameni de afaceri din județul Vâlcea, Ion și Maria Tudor. Perchezițiile au fost efectuate într-un caz de evaziune fiscală în care prejudiciul este estimat la 10 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al IGPR, din cercetări a reieșit că, în perioada 2006 — 2016, administratorii a 10 societăți comerciale din județele Vâlcea și Constanța ar fi operaționalizat un mecanism financiar-fiscal, prin care ar fi obținut foloase în mod ilegal.

"Astfel, prin diminuarea obligațiilor fiscale, dar și prin achiziționarea de active la prețuri subevaluate ori prin înregistrarea unor operațiuni comerciale fictive semnificative, pentru creșterea nereală a cheltuielilor deductibile (produsele facturate nu au figurat în conturile specifice de stocuri ale furnizorului sau serviciile nu au fost prestate), ar fi eludat obligațiile fiscale datorate bugetului de stat", se arată în comunicat.

Maria Tudor este considerată unul din cei puternici oameni de afaceri din Vâlcea, care deține afaceri în turism (hoteluri în stațiunile Băile Olănești și Mamaia), în industrie (Uzina Mecanică Râmnicu Vâlcea), în media (Televiziunea Regională VTV) și mai multe imobiliare. Familia Tudor a fost, în ultimii ani, protagonista mai multor scandaluri cu privire la concesiunea pe care o deține din anii 2000 asupra celor 30 de izvoare minerale medicale din stațiunea Băile Olănești.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am închis conturile la BCR. Nu mai colaborez cu firme austriece. Am anulat vacanța de schi în Austria cu angajații. La revedere Austria pe o perioadă…

2 Voi ați citit ce scria Dan Alexe acum câțiva ani despre Austria, băncile ei și legătura cu Croația?

3 Premierul Ciucă aruncă dinamita: Nivelul relațiilor cu Austria va scădea la nivelul însărcinatului cu afaceri externe la Viena

4 Fotografia asta o fi trucată?

5 Loredana Groza, în ipostaze care par desprinse din filme pentru adulți...