Vâlcea: Opt tineri la spital şi alţi 24 trimişi de DIICOT la evaluare după ce au consumat droguri

Opt tineri au ajuns în acest an la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean cu intoxicaţie severă, după ce au consumat substanţe cu efect psihoactiv, iar alţi 50 de consumatori au fost evaluaţi psihologic de către specialişti, aproape jumătate dintre ei la recomandarea procurorilor DIICOT, se arată într-un raport al Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Vâlcea.

"Pe linie de asistenţă a consumatorului de droguri, la CPECA Vâlcea, au fost evaluate 50 de persoane, dintre care 24 trimise de către DIICOT prin ordonanţe. Totodată, au fost introduse în programul naţional 63 de fişe, s-a monitorizat evidenţa infracţionalităţii la regimul drogurilor cu sprijinul DIICOT şi s-au colectat date privind fişele standard de înregistrare a urgenţelor medicale produse ca urmare a consumului de substanţe psihoactive de la secţia de primiri urgenţe. Astfel, până la data de 19 septembrie, au fost înregistrate 8 fişe, adică opt persoane au ajuns în secţia de primiri urgenţe cu un grad mai sever de intoxicare", a precizat coordonatorul CPECA Vâlcea, comisarul Ionuţ Pîslaru.

Pîslaru a menţionat că cel mai tânăr consumator de droguri înregistrat anul acesta în Vâlcea are 18 ani, dar că statistic s-a constatat că tinerii consumatori din judeţ au încercat pentru prima dată substanţe cu efect psihoactiv la vârsta de 14, 15 ani.

"Debutul începe undeva la vârsta de 14 ani, mă refer pe plan local, canabisul fiind drogul cel mai folosit, iar cel mai tânăr consumator înregistrat anul acesta la noi are 18 ani şi o lună", a mai spus coordonatorul Centrului Antidrog din Vâlcea.

De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea au precizat că anul acesta a crescut numărul şoferilor depistaţi la volan sub influenţa substanţelor psihoactive, până acum, ca urmare a primirii de către poliţiştii de la Rutieră a celor două aparate care permit testarea rapidă pentru şase tipuri de droguri, fiind identificaţi peste 10 astfel de conducători auto. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoac…

2 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

5 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tesla lansează primul SUV - Model X