Vâlcov, acuzat că a mituit un angajat de la Cadastru, trimis în judecată într-un nou dosar. Fostul deputat Bărbulescu, finul și denunțătorul său, cercetat de DNA Craiova

Vâlcov, acuzat că a mituit un angajat de la Cadastru, trimis în judecată într-un nou dosar. Fostul deputat Bărbulescu, finul și denunțătorul său, cercetat de DNA Craiova

Vâlcov, acuzat că a mituit un angajat de la Cadastru, trimis în judecată într-un nou dosar.  Fostul deputat Bărbulescu, finul și denunțătorul său, cercetat de DNA Craiova.
Fostul ministru al Finanţelor şi primar al Slatinei, Darius Vâlcov,a fost trimis în judecată într-un nou dosar, în care este acuzat de instigare la dare şi luare de mită, procurorii având informaţii că Vâlcov a mituit un funcţiionar din cadrul Oficiului de Cadastru, transmite corespondentul MEDIAFAX

Potrivit unui comunicat transmis vineri corespondentului MEDIAFAX, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Darius Vâlcov este acuzat că a iniţiat constituirea unui număr de trei societăţi care acţionau ca un tot unitar, respectiv SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii. Ulterior, fostul ministru al Finanţelor Publice a decis să-l coopteze, în cadrul uneia dintre acestea, pe Eduard Cincu, funcţionar al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare (OCPI) Olt, care să verifice în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii SC Millenium Topographica SRL - având ca activitate cadastru - astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI. Vâlcov ar fi fost nemulţumit de faptul că angajaţii societăţii nu răspundeau exigenţelor profesionale, având repercusiuni pe plan financiar.

Pe lângă Darius Vâlcov, au fost trimişi în judecată şi Mircea Dogaru, fost consilier juridic al Millenium Topgraphica şi Elena Calotă, administratorul societăţii, ambii pentru dare de mită, dar şi funcţionarul public din cadrul OCPI Olt, Eduard Cincu, pentru luare de mită.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Mircea Dogaru a fost cel care, în perioada ianuarie - aprilie 2012, i-a remis lui Eduard Cincu, funcţionar public din cadrul OCPI Olt, suma de 1.000 lei lunar, el fiind acuzat de dare de mită în formă continuată.

Fostul deputat Bărbulescu, finul și denunțătorul său, cercetat de DNA Craiova

Fostul deputat PSD Daniel Bărbulescu, în prezent director adjunct al regionalei AFIR Craiova, era cel care se ocupa în fapt de administrarea SC Millenium Topograpfica, societate de care se leagă cel mai recent dosar în care a fost trimis în judecată fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov.  În 2015, Bărbulescu, finul său, a fost cel care l-a denunţat pe Vâlcov la procurorii anticorupţie şi, totodată, a ascuns la domiciliul său seiful cu comori al fostului primar de Slatina.

Precizarea aparţine procurorilor olteni, care în rechizitoriu menţionează şi faptul că fostul deputat era cel care transmitea altor doi inculpaţi  – Mircea Dogaru şi Elena Calotă – indicaţiile lui Vâlcov. Martor deocamdată în acest dosar, asupra lui Daniel Bărbulescu planează suspiciunea participării la săvârşirea unor fapte de corupţie, motiv pentru care procurorii olteni au dispus disjungerea cauzei şi declinarea către DNA Craiova.

„Având în vedere că pe parcursul administrării probatoriului cauzei au fost relevate activităţi faptice de corupţie, existând suspiciunea că la săvârşirea acestora a participat  şi numitul Bărbulescu Daniel Ionuţ, acesta având  şi calitatea de avocat în cadrul Baroului Olt, se va dispune disjungerea cauzei şi declinarea materialului disjuns spre competenta soluţionare a cauzei, personală şi  materială, în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Serviciul Teritorial Craiova, sub aspectul posibilei săvârşiri  de către acesta a infracţiunilor de instigare la dare de mită, prev.  de art. 25 din Cod penal din anul 1969, rap la  art. 255 al.1 din Cod penal din anul 1969,  cu aplic. art.  6 din Legea 78/2000 şi art. 5 alin.1 N.C.p. şi de instigare la luare de mită, prev. de art. 47 N.C.p. rap la art. 289 alin.1 din N.C.p., cu aplic. art.  6 din Legea 78/2000 şi art. 5 alin.1 N.C.p., ambele infracţiuni cu aplic.art. 33 lit.a din Cod penal din anul 1969 şi art. 5 alin.1 N.C.p”, se precizează în rechizitoriul procurorilor olteni.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro