Vâlcov, la Antena 3, despre amnistie: „Un moment zero în anul Centenar ar fi un moment bun pentru toată lumea”

Vâlcov, la Antena 3, despre amnistie: „Un moment zero în anul Centenar ar fi un moment bun pentru toată lumea”

Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, condamnat pentru corupție la 8 ani de închisoare în primă instanță, a declarat luni seară la Antena 3 când a fost întrebat despre amnistia penală că ”un moment zero în anul Centenar ar fi un moment bun pentru toată lumea”.

Vâlcov a precizat imediat că este părerea lui personală, nu cea a unui consilier al premierului, adăugând că depinde de primul ministru Viorica Dăncilă ce decizie va lua.

Declarația lui Vâlcov vine pe fondul informațiilor că Liviu Dragnea a presat pentru o OUG de amnistie și grațiere. G4Media.ro a relatat încă de vineri că liderul PSD a cerut ordonanță de urgență, dar informațiile de azi arată că ministrul Justiției, Tudorel Toader, a refuzat să avizeze un asemenea act.

Darius Vâlcov este consilier de stat al premierului. El a fost condamnat în februarie, în primă instanță, la 8 ani de inchisoare într-un dosar de corupție. El a fost trimis în judecată în 2015 de DNA, fiind acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile. DNA susține că în 2009 administratorul unei societăţi comerciale i-ar fi cerut lui Darius Vâlcov, care atunci era primar al municipiului Slatina, să intervină la factori de decizie de la SC Compania de Apă Olt SA, pentru a câştiga licitaţii de lucrări în Slatina, Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti. În schimbul intervenţiei sale, omul de afaceri i-ar fi promis lui Darius Vâlcov că îi dă 20% din valoarea sumelor încasate din contractele de execuţie a lucrărilor.







Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa