Vanghelie, despre prezidențialele din 2009: Știam implicarea lui Oprea; el zice că Maior l-a drogat

Vanghelie, despre prezidențialele din 2009: Știam implicarea lui Oprea; el zice că Maior l-a drogat

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie a declarat, joi, că Gabriel Oprea i-ar fi spus că ar fi fost drogat de George Maior, în noaptea din turul doi al alegerilor prezidențiale din 2009.

Prezent joi la Curtea de Apel București, în procesul în care este acuzat de corupție, Vanghelie a fost întrebat de jurnaliști cum comentează dezvăluirile lui Dan Andronic, care spune că Traian Băsescu a câștigat turul doi al alegerilor prezidențiale din 2009 cu ajutorul unui grup de demnitari, din care făceau parte George Maior, Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi și Gabriel Oprea.

"Fiți siguri că știu tot. Pot să vă spun că, în zilele următoare, voi face o conferință de presă pe acest subiect. Uitați-vă la ce am declarat în perioada aia, uitați-vă ce am declarat imediat la congres. Se pare că am avut o intuiție. Cam ce spuneam eu atunci se cam dovedește acum. Nu neapărat că știam că au fost la Gabriel Oprea, știam implicarea lui Oprea, știam implicarea lui Coldea și știam, nu doar eu, cred că mai mulți, dar nu au curajul să vorbească. Știu și cum au fost anunțate persoanele implicate, plecând de la Maior în jos, de cine au fost anunțate de ședințele noastre oficiale, cu deciziile noastre oficiale din partid", a declarat Vanghelie.

Întrebat dacă a fost trădat de colegii din PSD, Vanghelie a replicat: "Da. M-am dus și l-am rugat pe domnul Coldea să-l ajute pe domnul Ponta și nu a vrut. L-a ajutat pe Mircea Geoană și, surpriză, a câștigat Ponta. Este noaptea minții. L-ați căutat pe ministrul Oprea un pic, să-l vedeți la față? Vă rog căutați-l! Este foarte important. Să vă zic un singur lucru. Ei care erau statul, în ghilimele, astăzi unul dintre reprezentanții statului, adică domnul Gabriel Oprea, zice că domnul Maior l-a drogat. Căutați-l să nu îmi zică mie, e bine să vă zică dumneavoastră".

Jurnalistul Dan Andronic a scris recent că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidențiale, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea și l-au ajutat pe Traian Băsescu să câștige alegerile în fața lui Mircea Geoană.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…