Vaslui: Apa de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, infestată cu E.coli; DSP a dispus mai multe măsuri

Vaslui: Apa de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, infestată cu E.coli; DSP a dispus mai multe măsuri

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a dispus o serie de măsuri, după ce analizele efectuate pentru verificarea calităţii apei folosite la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui au evidenţiat prezenţa bacteriei E.coli.

Directorul executiv al DSP Vaslui, Mihaela Vlada, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că, potrivit contractului de monitorizare încheiat cu spitalul vasluian, calitatea apei este controlată permanent.

"În urma analizelor efectuate, s-a constatat prezenţa E.coli. Le-am transmis reprezentanţilor spitalului protocolul privind măsurile necesare pentru clorinarea şi dezinfectarea apei, iar acum se aşteaptă rezultatul probelor de laborator", a precizat Mihaela Vlada.

Până la remedierea situaţiei, pacienţii şi personalul Spitalului Judeţean Vaslui au primit recomandarea de a nu consuma apă de la robinet. În secţiile din spital şi la intrările în unitatea sanitară au fost afişate anunţuri prin care oamenii erau informaţi cu privire la faptul că apa este infestată cu E.coli. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria