Venezuala: Anchetă împotriva lui Guaido pentru 'legături' cu narcotraficanţi columbieni

Venezuala: Anchetă împotriva lui Guaido pentru 'legături' cu narcotraficanţi columbieni

Procurorul general al Venezuelei a anunţat vineri deschiderea unei anchete împotriva lui Juan Guaido pentru "legături" cu o bandă de traficanţi de droguri columbieni care l-ar fi ajutat să treacă ilegal în Columbia în februarie, prezentând ca dovadă fotografii ale opozantului cu unii dintre membrii bandei, relatează France Presse.

Într-o intervenţie televizată, Tarek William Saab a arătat fotografii în care liderul opoziţiei venezuelene apare alături de doi bărbaţi, membri ai "Los Rastrojos", o bandă de "narcotraficanţi şi paramilitari" columbieni.

Aceste fotografii, a spus Saab, dovedesc "legăturile" lui Juan Guaido cu "Los Rastrojos". El a anunţat deschiderea unei anchete.

Juan Guaido nu a negat că s-a fotografiat cu aceste persoane, dar a spus că nu cunoştea identitatea lor când au fost făcute pozele. "Nu le cer antecedentele (judiciare) celor care doresc o fotografie", a declarat opozantul în faţa presei la Caracas.

Potrivit ministrului de interne, Nestor Reverol, care s-a exprimat cu puţin timp înainte de procurorul general, fotografiile au fost făcute în februarie, când Juan Guaido a trecut în Columbia pentru a supraveghea trimiterea ajutorului umanitar în Venezuela, o operaţiune ce a eşuat în cele din urmă.

Având interdicţie să părăsească ţara după autoproclamarea sa ca preşedinte interimar la 23 ianuarie, Juan Guaido a trecut printr-o zonă împădurită evitând posturile de frontieră. Nestor Reverol a descris această trecere în Columbia drept o "operaţiune de exfiltrare" organizată de "Los Rastrojos".

Juan Guaido face deja obiectul mai multor anchete lansate de puterea chavistă care încearcă să-l înlăture, dintre care una pentru "uzurparea funcţiei prezidenţiale". Posibila sa arestare, a avertizat Washingtonul, ar fi "greşeala finală" a preşedintelui Nicolas Maduro, aminteşte AFP.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Valori” în Anglia / Ce a pățit un fost polițist englez când trei românași au vrut să-i cumpere mașina

2 Povestea lui Elon Musk, geniul din suburbiile Pretoriei, care și-a făcut companie spațială ca să se mute pe Ma…

3 Gabriel Diaconu, afirmații dure despre pandemie şi şmecheria financiară: Marea minciună este că vaccinarea va …

4 Crimă în mediul interlop / Didilă Foreman, șeful clanului Gruia, și-a ucis ginerele de Dragobete. I-a dat cuțite…

5 Un articol devastator / Câte voturi costă adevărul în România? Dar minciuna?