Venezuela: Fostul procuror general Luisa Ortega s-a refugiat în Columbia

Fostul procuror general al Venezuelei Luisa Ortega, unul dintre cei mai înverșunați critici ai președintelui socialist Nicolas Maduro, s-a refugiat vineri în Columbia la câteva ore după confiscarea puterii Parlamentului de către Adunarea Constituantă, informează AFP.

* Venezuela: Fostul procuror general îl acuză de Nicolas Maduro de corupție

După ce a tranzitat prin Insula Aruba din Marea Caraibelor, Luisa "Ortega a sosit însoțită de soțul său, deputatul German Ferrer", potrivit unui comunicat al serviciilor columbiene de imigrație.

Fostul procuror general "a sosit la bordul unui avion privat pe aeroportul din Bogota, (...) în cursul după-amiezii (...) din direcția Aruba, și a îndeplinit formalitățile migratorii corespunzătoare pe lângă autoritățile columbiene", potrivit comunicatului.

Luisa Ortega a fost demisă din funcție la 5 august de noua Adunare Constituantă în prima sa ședință. De asemenea, a primit interdicția de a părăsi teritoriul Venezuelei, iar conturile bancare i-au fost blocate.

Anunțul sosirii ei în Columbia a fost făcut la puțin timp după ce Parlamentul venezuelean, singura instituție controlată de opoziție, a fost privat de Constituantă de majoritatea prerogativelor sale, o nouă etapă în extinderea puterii autoritare a președintelui Nicolas Maduro asupra întregii societăți.

Președintele socialist, ales în 2013, se confruntă de la începutul lunii aprilie cu un val de contestare, pe fondul severei crize economice din această țară producătoare de petrol, cu manifestații care au făcut 125 de morți.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ / Guvernul PSD, RUȘINEA Europei, a încercat să ÎNȘELE Comisia Europeană și să deconteze din fonduri UE pr…

2 VIDEO / Asta e MAFIE! Augustin Zegrean, avertisment GRAV: CCR s-ar putea să nu valideze alegerile prezidențiale!…

3 Rareș Bogdan o calcă-n picioare pe „Proasta Pământului” după minciuna despre fabrica Volkswagen!

4 Dăncilă poate lua între 8 și 18 ani de pușcărie după denunțul lui Dragnea!

5 CULISE / Cine e baronul PSD care a ordonat anularea zborurilor TAROM în ziua moţiunii. DNA începe audierile

recomandări

Te ia DNA: Dinu Pescariu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume