Venezuela: Producția și distribuția de alimente și medicamente, pusă sub controlul armatei

Venezuela: Producția și distribuția de alimente și medicamente, pusă sub controlul armatei

Președintele Venezuelei Nicolas Maduro a anunțat marți o nouă inițiativă care își propune să combată crizele de alimente și medicamente plasând aceste sectoare sub supravegherea armatei, relatează DPA.

Producția de alimente și medicamente va fi supervizată de armată 'în cadrul unei operațiuni de mare amploare în cadrul războiului economic', a spus Maduro. Inițiativa a putut fi autorizată în cadrul stării de urgență economică pe care a declarat-o la începutul anului, a spus președintele.

'Marea misiune de asigurare a aprovizionării' pune miniștri, afaceri și instituții de stat sub controlul ministrului apărării, generalul Vladimir Padrino.

În cadrul unui Consiliu al productivității economice, Padrino a spus că securitatea alimentară a Venezuelei este o problemă de securitate națională și că prin urmare este adecvat ca armata să preia controlul acestui domeniu.

Guvernul vrea să folosească 'puțină disciplină' pentru a realiza o distribuție 'echitabilă' a alimentelor, a adăugat el.

Anunțul survine după săptămâni de proteste uneori violente cauzate de criza alimentară din întreaga țară.

O scădere a prețurilor la petrol a lăsat economia Venezuelei într-o criză profundă, iar devalorizarea monedei și inflația galopantă au lipsit țara de importurile de alimente, medicamente și alte produse.

Duminică, Venezuela a deschis frontiera cu Columbia și mii de persoane au trecut granița pentru a cumpăra alimente și alte provizii, notează DPA.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

2 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate

3 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

4 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

5 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS