Venezuela: Producția și distribuția de alimente și medicamente, pusă sub controlul armatei

Venezuela: Producția și distribuția de alimente și medicamente, pusă sub controlul armatei

Președintele Venezuelei Nicolas Maduro a anunțat marți o nouă inițiativă care își propune să combată crizele de alimente și medicamente plasând aceste sectoare sub supravegherea armatei, relatează DPA.

Producția de alimente și medicamente va fi supervizată de armată 'în cadrul unei operațiuni de mare amploare în cadrul războiului economic', a spus Maduro. Inițiativa a putut fi autorizată în cadrul stării de urgență economică pe care a declarat-o la începutul anului, a spus președintele.

'Marea misiune de asigurare a aprovizionării' pune miniștri, afaceri și instituții de stat sub controlul ministrului apărării, generalul Vladimir Padrino.

În cadrul unui Consiliu al productivității economice, Padrino a spus că securitatea alimentară a Venezuelei este o problemă de securitate națională și că prin urmare este adecvat ca armata să preia controlul acestui domeniu.

Guvernul vrea să folosească 'puțină disciplină' pentru a realiza o distribuție 'echitabilă' a alimentelor, a adăugat el.

Anunțul survine după săptămâni de proteste uneori violente cauzate de criza alimentară din întreaga țară.

O scădere a prețurilor la petrol a lăsat economia Venezuelei într-o criză profundă, iar devalorizarea monedei și inflația galopantă au lipsit țara de importurile de alimente, medicamente și alte produse.

Duminică, Venezuela a deschis frontiera cu Columbia și mii de persoane au trecut granița pentru a cumpăra alimente și alte provizii, notează DPA.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”

5 „A vrut să mă interneze la nebuni! La copii nu renunț niciodată!”