Verdict crunt după revenirea lui Halep: „Restul fetelor din circuit nu sunt fericite că s-a întors"

Verdict crunt după revenirea lui Halep: „Restul fetelor din circuit nu sunt fericite că s-a întors"

Simona Halep a primit un wild-card din partea organizatorilor pentru a participa la Miami Open, după ce TAS i-a redus suspendarea și sportiva noastră a primit imediat drept de joc. Situația a fost criticată de Caroline Wozniacki, daneza spunând clar că jucătorii implicați în cazuri de dopaj nu ar trebui să fie invitați direct la marile turnee.

Simona Halep nu e primită cu brațele deschise de colegele din circuitul WTA. Foto Getty images

Revenirea româncei pe teren a fost tratată în general cu indiferență de colegele ei de circuit. Cele mai multe nu au comentat nimic, iar altele au făcut-o de complezență. Annabel Croft, fostă jucătoare britanică de tenis în anii '80, a analizat pentru Sky Sports situația Simonei Halep și a dat un verdict dur: colegele nu sunt fericite că a revenit pe teren. Asta s-a văzut și după ce jucătoarea noastră și-a anunțat victoria personală de la TAS și a primit felicitări doar de la franțuzoaica Alize Cornet.

Va fi o tensiune pe care să o tai cu cuțitul

"Va fi interesant ce se va întâmpla în vestiar, după această discuție în contradictoriu. Nu cred că atmosfera va fi așa bună, cred că va fi o tensiune pe care să o tai cu cuțitul. E foarte interesant întotdeauna ce se întâmplă cu jucătorii veniți după suspendare, cum își fac revenirea. Organizatorii vor fi mereu dispuși să ofere wild-carduri numelor mari, pentru că acești jucători îți asigură vânzarea de bilete. Dar este corect? Nu ar trebui jucătorii aflați în această situație să își asume responsabilitatea pentru ce au făcut? Chit că e vorba de un produs contaminat, tot trebuie să îți asumi responsabilitatea.

Nu știm adevărul și probabil nu vom ști niciodată ce s-a întâmplat, dar e clar că suspendarea Simonei a fost redusă de la 4 ani la doar 9 luni. Acum s-a întors, dar cred că Halep va fi o problemă pentru multe jucătoare, având în vedere că e o campioană atât de mare. E clar că restul fetelor din circuit nu sunt fericite că s-a întors", a spus Annabel Croft pentru Sky Sports.

Halep, aceeași poziție în cazul Șarapova

Singura care a luat poziție până acum a fost daneza Caroline Wozniacki, care a declarat că sportivele implicate în cazuri de dopaj nu ar trebui să primească invitații, ci să o ia de jos, cu turnee mici. De altfel, și Simona Halep a avut aceeași poziție după ce Maria Șarapova a revenit pe teren după expirarea suspendării.

„Pentru copii, pentru tinerii jucători, nu e în regulă să ajuți cu wild-card o jucătoare suspendată pentru dopaj. Nu e vorba despre Maria Șarapova aici, ci despre toți jucătorii care sunt găsiți dopați. Nu pot să sprijin ce a făcut directorul turneului, dar, de asemenea, nu pot să judec,” spunea atunci românca. Diferența dintre cele două cazuri este că rusoaica a luat substanța conștient, menționând că nu știa că a fost introdusă pe lista celor interzise, în timp de Simona a demonstrat că s-a contaminat accidental.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat