Verdict în cazul femeii operate pe creier, căreia i-a căzut un stativ în cap

Verdict în cazul femeii operate pe creier, căreia i-a căzut un stativ în cap

Eroare de îngrijire medicală în cazul femeii operate pe creier, căreia i-a căzut un stativ în cap / FOTO: www.antena3.ro

Ancheta internă declanşată la mijlocul lunii martie, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi a stabilit că a existat "o eroare de îngrijire medicală" în cazul Valentinei Rusu, pacienta în vârstă de 59 de ani, din Botoşani, operată pe creier, căreia i-a căzut stativul cu perfuziile peste faţă.

"Concluzia comisiei de anchetă internă a fost înaintată într-un raport către comisia de disciplină. S-a constatat o eroare de îngrijire medicală, nerespectându-se anumite proceduri care sunt în vigoare în spital. Traumatismul, cel mai probabil, nu a fost cauza determinantă, a fost un traumatism minor. În literatura de specialitate sunt descrise astfel de cazuri ca fiind greşeli de nursing. În orice caz, raportul este înaintat comisiei de disciplină a spitalului şi urmează să stabilim dacă se impun sau nu sancţiuni", a declarat miercuri, Lucian Eva, managerul spitalului.

În paralel, au fost declanşate anchete de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi de către Colegiul Medicilor din România, aflate în desfăşurare.

Femeia de 59 de ani operată pe creier căreia i-a căzut stativul cu perfuziile peste faţă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi a murit în urma cu zece zile, Iulia Ivăncescu, fiica pacientei spunând că va da în judecată unitatea sanitară. Valentina Rusu era în comă de gradul al IV-lea, după ce, în timp ce era internată într-un salon la ATI după o operaţie de creier, a tras, potrivit reprezentanţilor spitalului ieşean, de stativul pe care era aşezată perfuzia şi acesta i-a căzut peste faţă, lovind-o la un ochi. Valentina Rusu fusese operată pe creier, în 13 martie, pentru a-i fi înlăturată o tumoare.

La o zi după ce femeii i-a căzut stativul peste faţă, reprezentanţii spitalului au informat-o pe fiica pacientei că aceasta făcuse un anevrism şi ischemie cerebrală, iar apoi a intrat în comă.

Reprezentanţii Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi spuneau că pacientei i-a fost făcută o tomografie pentru a se stabili dacă agravarea stării de sănătate are legătură cu faptul că i-a căzut stativul peste cap şi susţineau că starea comatoasă în care se afla femeia se datora exclusiv evoluţiei post-operatorii.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 CTP / Mihai Eminescu nu era moldovean get-beget, ci are origini transilvănene

2 VIDEO Buzescu, Teleorman, România...

3 VIDEO În culisele Eurovision, solista armeană Jaklin Baghdasaryan a cântat într-o română impecabilă o celebră piesă lăutărească din repertoriul Romică…

4 VIDEO Olena Zelenska, gest controversat în Serbia. Priviți cum se uită soția președintelui sârb la ea, dar și cum se uită ea la Kuleba!

5 Putin trăiește o nouă poveste de dragoste