Vicepreşedinta Ecuadorului, anchetată pentru corupţie, şi-a prezentat demisia

Vicepreşedinta Ecuadorului, anchetată pentru corupţie, şi-a prezentat demisia

Vicepreşedinta ecuadoriană Maria Alejandra Vicuna, investigată într-o anchetă pentru corupţie, şi-a anunţat marţi demisia, relatează AFP şi Reuters.

"Ţara nu merită această instabilitate, şi din acest motiv îmi prezint demisia din funcţia de vicepreşedinte", a scris pe contul ei de Twitter femeia numită în post în 2017, pentru a-l înlocui pe Jorge Glas, el însuşi condamnat şi încarcerat pentru corupţie.

Luni, preşedintele Lenin Moreno deja i-a retras atribuţiile, însă în Ecuador, cu excepţia unei demisii proprii, numai Adunarea naţională îl poate demite pe vicepreşedinte.

Maria Alejandra Vicuna este acuzată că a primit în 2012 şi 2013 circa 20.000 de dolari într-un cont pe numele său, atunci când era parlamentară. Ea a fost denunţată de avocatul Angel Sagbay, fostul său consilier care ar fi efectuat depunerile. Potrivit acestuia, Vicuna cerea aceşti bani pentru a-şi finanţa partidul politic.

Fosta vicepreşedintă, care califică drept "infamie" acuzaţia lui Sagbay, a spus că se pune la dispoziţia justiţiei ţării sale.

Jorge Glas a fost condamnat în decembrie 2017 în primă instanţă la şase ani de închisoare pentru primirea unor mite în valoare de 13,5 milioane de dolari de la grupul de lucrări publice brazilian Odebrecht, reaminteşte AFP.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante