Viceprimarul Bujduveanu: 159 de noi locuri de parcare în zona centrală a Capitalei

Viceprimarul Bujduveanu: 159 de noi locuri de parcare în zona centrală a Capitalei

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu anunţă crearea, pe parcursul ultimei săptămâni, a 159 de noi locuri de parcare în zona centrală a oraşului.

Într-o postare pe Facebook , viceprimarul menţionează că noile locuri de parcare sunt disponibile în următoarele zone:

- Str. Pictor Arthur Verona - tronson Dionisie Lupu-Pitar Moş (35 locuri parcare);
- Str. Jean Louis Calderon (107 locuri parcare);
- Clopotarii Vechi (27 locuri de parcare).

"Noile locuri de parcare fac parte dintr-un lot de aproximativ 3.000 de locaţii, care urmează să fie amenajate în perioada imediat următoare. Prin programul de investiţii vom digitaliza serviciul, vom proteja traficul pietonal şi interzicem parcările pe trotuare. Facem ordine în această activitate, creştem capacitatea de parcare în zona centrală şi aducem venituri suplimentare pentru oraş", a menţionat el.

Pe 12 mai, în cadrul unei conferinţe de presă, Stelian Bujduveanu anunţa că în următorii doi ani ar urma să fie triplat numărul de locuri din parcajele publice, obiectivul fiind obţinerea unui venit zilnic de aproximativ un milion de lei.

"Astăzi, noi exploatăm undeva la maxim 11.957 de locuri de parcare, care sunt împărţite pe trei zone. Este regretabil şi ruşinos cum au fost exploatate aceste parcări în ultimii ani, pentru că veniturile din aceste parcări se ridică la maxim 60.000 de lei pe zi. Dacă faceţi un calcul simplu, veţi vedea că gradul lor de încasare este la sub 20%. Ne-am propus să triplăm acest număr de parcări în următorii doi ani. Astăzi, în timp ce vorbim, la Comisia Tehnică de Circulaţie se avizează 1.385 de noi locuri de parcare. În fiecare zi, începând de săptămâna trecută, se avizează noi locuri de parcare. Ne propunem ca până la finele anului viitor să fie peste 32.000 de locuri publice de parcare, cu un randament, prin digitalizare şi prin modernizarea lor şi prin 'enforcement' al organelor", preciza viceprimarul.

El menţiona că noile locuri de parcare vor fi amenajate pe străzile care nu sunt trasate în prezent, conform legislaţiei în vigoare. Alte 3.000 de locuri vor pe terenuri lăsate pârloagă. AGERPRES/(A - autor: Irinela Vişan, editor: Florin Marin, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Sursa foto: (c) Stelian Bujduveanu /Facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale