Victor Ponta, obligat de instanță să îi plătească lui Lucian Isar daune morale de 20.000 lei

Victor Ponta, obligat de instanță să îi plătească lui Lucian Isar daune morale de 20.000 lei

Judecătoria Sectorului 2 a decis joi ca fostul premier Victor Ponta să-i plătească fostului ministru Lucian Isar daune morale în cuantum de 20.000 de lei, însă decizia nu este definitivă.

"Admite în parte acțiunea. Obligă pârâtul la 20.000 lei daune morale. Obligă pârâtul la 100 lei cheltuieli de judecată către reclamant. Cu apel în 30 de zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică, azi, 06.04.2017", se arată în decizia instanței.

Lucian Isar l-a dat în judecată pe Victor Ponta, după ce fostul premier a declarat că, în perioada în care era șeful Guvernului, a primit informări potrivit cărora Isar ar fi avut "o tentativă clară de corupție".

"Pot să spun că în aproape 4 ani de prim-ministru a fost o singură ocazie în care am primit direct informare de la instituțiile specializate ale statului despre o tentativă clară de corupție din partea unui ministru — Lucian Isar (care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american în schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important în România)! Atunci i-am spus imediat și lui Crin Antonescu de situație și a înțeles — în câteva ore l-am înlocuit pe Isar cu Mihai Voicu. Probabil că cei care m-au informat pe mine au sesizat și DNA. Din păcate, există și astfel de oameni", scria Victor Ponta în februarie 2016 pe Facebook.

Ulterior, fostul președinte al PNL Crin Antonescu a declarat că Victor Ponta nu i-a arătat nicio informare în legătură cu Isar.

Lucian Isar este soțul Alinei Gorghiu și a fost ministru delegat pentru Mediul de Afaceri în Guvernul condus de Victor Ponta, el demisionând în august 2012.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...