Victor Ponta, premier la incendiul din Colectiv, prima reacție după achitarea lui Piedone

Victor Ponta, premier la incendiul din Colectiv, prima reacție după achitarea lui Piedone

Victor Ponta, premierul în momentul în care s-a produs tragedia din clubul Colectiv, susține că judecătorii au restabilit adevărul juridic după achitarea lui Piedone . Fostul premier a precizat că nu un primar este vinovat legal când se întâmplă un accident în unitatea sa administrativă.

Ponta a reacționat în urma achitării lui Piedone FOTO: Facebook

„Pana la urma judecatorii restabilesc adevarul juridic - sigur ca un Primar nu este vinovat legal cand se intampla un accident tragic in unitatea sa administrativ teritoriala ! Dar cine da inapoi anii si tot ce s-a pierdut? Ce patesc cei care, din interes pur politic, au manipulat opinia publica si au instigat procurorii? Sunt mai sigure azi cluburile si locurile de distractie ale tinerilor? Avem mai multe paturi si capacitate de a trata victimele? Stim toti raspunsurile - din pacate”, a transmis Victor Ponta, într-o postare pe Facebook.

Cristian Popescu Piedone va fi eliberat, după ce instanța supremă a decis anularea sedinței dispuse în cazul fostului edil în dosarul Colectiv. Fostul primar al Sectorului 5 a executat doar un an si o lună din condamnarea de 4 ani de închisoare.

Fostul edil al sectorului 5 fusese condamnat în mai 2022, de Curtea de Apel Bucureşti, la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu, în legătură cu autorizarea de funcţionare a clubului Colectiv. Ulterior, acesta a făcut recurs în casaţie.

În cazul celorlalte persoane condamnate în dosar care au cerut anularea pedepselor, judecătorii au menţinut decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Patronii clubului, Paul Gancea, Alin Anastasescu şi Costin Mincu, au primit între 6 şi 11 ani de închisoare. Gancea a fost condamnat la 6 ani şi patru luni de închisoare, Anastasescu a primit 11 ani şi 8 luni de detenţie, iar Mincu 8 ani. În cazul lui Mincu, ulterior, o altă instanţă a decis reducerea pedepsei la 6 ani şi jumătate de închisoare.

Pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise au primit pedepse de câte 6 ani şi zece luni. Totodată, pompierii ISU Antonia Radu şi George Matei au fost condamnaţi la câte 8 ani şi 8 luni de închisoare fiecare.

În cazul Danielei Niţă, proprietara firmei de articifii, procesul a încetat pentru că aceasta a decedat, iar directorul societăţii, Cristian Niţă, a primit 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat