Victor Ponta susţine că se impune amânarea alegerilor locale

Victor Ponta susţine că se impune amânarea alegerilor locale

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat miercuri seara că se impune amânarea alegerilor locale, întrucât riscul ca persoanele implicate în organizarea acestora să se infecteze cu noul coronavirus este foarte mare.

"Sunt 200.000 de oameni (implicaţi în organizare - n.r.). Noi, toţi, ne ducem la acei oameni. Cam care-s şansele să nu ne infectăm, dacă are unul singur COVID? (...) Evident că s-ar impune amânarea alegerilor. (...) În momentul acesta am certitudinea că mă văd cu candidatul meu de la Baia Mare, după care mă văd cu cel de la Mangalia, după care fac o poză cu cel la Călăraşi, după care o poză cu cel de la Botoşani, domnule, dacă are unul? Ciolacu la fel se va vedea, Orban se va vedea la fel, Barna se va vedea la fel, gândiţi-vă că avem 3.200 de primării, cu 3.200 de candidaţi, cu şapte partide sau câte pun. Avem de depus dosare. Şi eu mă uit şi zic: voi chiar vreţi să ne îmbolnăvim toţi?", a declarat Victor Ponta, la TVR 1.

El a precizat că a discutat acest subiect cu Marcel Ciolacu, dar şi cu alţi lideri de partide.

"Am avut discuţia cu domnul Ciolacu, l-am rugat, i-am spus că ne punem toţi în pericol şi înseamnă că în octombrie o să fim toţi de vină. Asta mai lipseşte, să dea politicienii virusul în toată ţară. Nu ajunge că ne înjură lumea. (...) Toată comunicarea este aberantă. În primul rând, tu spui: purtaţi toţi mască, dar Iohannis, Orban, miniştrii nu poartă niciunul mască. (...) Doi: e ceva groaznic, e periculos (noul coronavirus - n.r.), trebuie să ne închidem în casă, dar mergeţi la alegeri să ne votaţi", a spus liderul Pro România.

Întrebat ce va face dacă alegerile vor fi organizate, Victor Ponta a răspuns: "Participăm la alegeri ca la război, vedem cine se întoarce. Participăm la alegeri, ce să facem, să fugim?".

Ponta s-a referit şi la semnalul transmis populaţiei dacă va avea loc campania electorală, acela că nu ar fi nicio o problemă cu îmbolnăvirile.

"Omul obişnuit zice: dacă lui Orban nu îi e frică să umble prin ţară, să facă campanie, înseamnă că ştie el Orban că nu e, de fapt, nimic cu COVID-ul ăla", a mai afirmat liderul Pro România. AGERPRES

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...