VIDEO Această nenorocită ar merita blestemată în fiecare zi în fiecare biserică din România! Este mult mai vinovată decât Dragnea!

VIDEO Această nenorocită ar merita blestemată în fiecare zi în fiecare biserică din România! Este mult mai vinovată decât Dragnea!

Această nenorocită ar merita blestemată în fiecare zi în fiecare biserică din România! Este mult mai vinovată decât Dragnea!

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat luni că guvernul nu va abroga OUG 7/2019, ordonanța de urgență care modifică legile justiției. Într-o conferință de presă la Parlament, Dăncilă a spus că va asculta argumentele magistraților și ”pe urmă vom lua o decizie”. Premierul a spus că este dreptul democratic al românilor să protesteze și a cerut ”organelor” să îi pedepsească pe cei care încalcă legea în cazul manifestațiilor neautorizate.

Cele mai importante declarații:

Am vrut întâlnirea pentru a asculta argumentele și nemulțumirile. Astăzi sper ca cei care au nemulțumiri să vină la întâlnire să vedem care sunt problemele și pe urmă vom lua o decizie. Nu vom renunța la OUG. Am văzut ieșiri în spațiul public care au solicitat să renunțăm la OUG în totalitate.

Poate unele lucruri nemulțumesc, argumentate ele pot fi schimbate.

De ce acum și nu ănainte? Premierul poartă dialogul când apar nemulțumiri, negocierile trebuie purtate de ministrul de resort. Eu am înțeles că dl ministru a avut discuții, vom vedea în ce au constat aceste discuții.

Fiecare cetățean trebuie să respecte legea. Am văzut manisfestări care nu se încadrează în lege.

Solicit organelor să ia măsurile respective acolo unde nu se încadrează în lege. Dacă facem o justiție selectivă, cred că nu dă credibilitate.

MJ a discutat cu asociațiile magistraților. Nu cred că premierul trebuie să discute legat de orice oug pe diferite domenii. E atributul ministrului de resort.

Eu nu cred că premierul trebuie să se asigure pentru orice OUG pe orice domeniu dacă a fost discutată cu cei din domeniu. Nu vă închipuiți că un premier trebuie să cunoască toate domeniile.

Ați văzut vreun premier care a discutat cu asociațiile magistraților pentru orice OUG?

Din respect pentru magistrați am înțeles să am această întâlnire cu ei

Am văzut protestele. A fost acest act normativ. Am primit foarte multe mesaje care susțin OUG, am văzut chiar azi o asociație care susține această OUG. Eu trebuie să văd adevărul. Nu cred că modificarea trebuie să o facem în stradă. Fiecare are dreptul să își spună punctul de vedere.

Oportunitatea o decide premierul la propunerea ministrului de resort. Acolo unde există posibilitatea să îndreptăm anumite lucruri, să avem un dialog constructiv, le voi face de fiecare dată. Dacă vom merge pe agresivitate, nu aduce plus valoare. Dacă reprezentanții presei vor fi atacați, nu cred că ne poate duce la respectarea democrației.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”