VIDEO Apelul românilor din Italia pentru conaționalii plecați din zonele de carantină: Nu mergeți în România, să-i îmbolnăviți pe cei dragi

VIDEO Apelul românilor din Italia pentru conaționalii plecați din zonele de carantină: Nu mergeți în România, să-i îmbolnăviți pe cei dragi

Apel la responsabilitate al unor români din Italia. Potrivit acestora, mulţi din românii aflaţi în Milano ar fi fugit încă de ieri în alte zone ştiind că provincia italiană Lombardia va intra în carantină. Unii s-ar fi dus la Roma, pentru ca de acolo să ia avionul spre România.

„Am văzut oameni care scăpau în mașini, cu trenul, cu ce puteau. Mi-am dorit să fac un apel către ceilalți români din Italia să rămână unde sunt, să respectăm această carantină. Indiferent că ești italian, român, dacă fugi spre alte orașe sau alte țări, nu faci decât să agravezi situația”, a spus Daciana Rudean, româncă stabilită în Italia, la Digi24.

„Eu îmi doresc să-i protejez pe cei din țară, pentru că 5% din cei care sunt infectați nu vor supraviețui. Cine sunt acei 5%? Este posibil să fie rudele noastre, prietenii noștri, persoane cu probleme și atunci cred că cea mai bună soluție e să fim calmi și să rămânem unde suntem”, a adăugat ea.

Sunt cel puțin 170.000 de români în Lombardia, mai spune Rudan.

Sorin Nedea, asistent medical stabilit în Bologna, a adresat și el o rugăminte tuturor românilor din Italia: „Să nu se deplaseze spre România în această perioadă, deoarece se riscă accelerarea difuzării virusului și în România”.

Situația din Italia „se datorează unei ultime și poate cea mai gravă greșeală a actualului guvern italian, în sensul că azi-noapte s-au luat măsuri excepționale, prin care 25% din populația Italiei este practic în carantină. Numai că se știa de aceste măsuri înainte să fie semnate oficial. Această indiscreție a determinat ca persoanele din Lombardia care au familii în zonele din sud să încerce să scape de carantină. În acest caz, măsurile au accelerat difuzarea virusului în toată Italia și din păcate în sud sistemul sanitar nu are aceeași eficiență ca în nordul Italiei”, a mai spus Nedea.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

3 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga