Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

VIDEO Argeș: Mii de sindicaliști de la Dacia la mitingul de protest față de transferarea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat

Mii de sindicaliști de la Dacia s-au strâns, marți, în piața centrală din orașul Mioveni, unde s-a desfășurat un miting de protest față de intenția Guvernului de a transfera contribuțiile sociale de la angajator la angajat.

Protestatarii au mai cerut introducerea obligativității negocierii și încheierii contractelor colective de muncă la nivel de ramură, precum și demararea construcției autostrăzii Pitești-Sibiu, potrivit unui comunicat de presă al Sindicatului Autoturisme Dacia (SAD), organizatorul acțiunii.

Protestul a început cu intonarea imnului național, după care liderii sindicali s-au adresat oamenilor strânși în piață.

"Ceea ce nu a reușit Ceaușescu și clica lui în anii '80 încearcă astăzi din răsputeri, cu zâmbetul ironic pe buze, Liviu Dragnea cu gașca lui de cartier. (...) Ceaușescu n-a murit, este Dragnea travestit", a spus liderul SAD, Nicolae Pavelescu.

La rândul său, liderul Blocului Național Sindical (BNS), Dumitru Costin, a anunțat că acțiunea de la Mioveni este doar prima dintr-o serie de proteste sindicale care vor avea loc în toată țara și vor culmina cu un miting organizat la București.

"Trebuie să le arătăm că suntem uniți, că suntem împotriva intenției lor de a-și bate joc încă odată de muncitorul român. Nu știu ce Dumnezeu au cu noi, dar ne urăsc sincer, urăsc muncitorii. (...) Au modificat Codul muncii, au restricționat dreptul la grevă, continuă să blocheze negocierile colective, de am ajuns unicat în toată Europa. Acum vor să ne facă celebri pe toată planeta și cu această năzdrăvănie", a spus liderul BNS.

Participanții la protest au fluturat steaguri ale României și au scandat "Jos Guvernul!", "Jos Dragnea!", "Jos partidul mincinos!" și "Unitate!".

Potrivit organizatorilor, la miting au participat aproape 10.000 de sindicaliști de la Dacia și de la mai multe societăți furnizoare. Protestul a durat aproximativ o oră și jumătate și s-a încheiat fără incidente

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți ce-a rămas după plecarea lui Dragnea: trei borduri! „Decorul” de la inaugurarea drumului expres …

2 SCANDAL și DERUTĂ în PSD! Dragnea și Pieleanu au dat în teritoriu date FALSE despre prezența la vot! Lider PSD…

3 MOMENT de colecție! Chirieac, slugoiul PSD, înghesuit de Rareș Bogdan în propriul bârlog! „Dvs. îl iubiți pe d…

4 LAȘITATE fără precedent în PSD! După atacul dement al lui Badea, nicio femeie de la vârful partidului nu i-a l…

5 Citiți cine-a fost mă-sa lui Mazăre și ce legătură are asta cu Gâdea de la Antena 3! Ți-ai dracu' de comuniști…

recomandări

Te ia DNA: Cornelia Negrut

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou