VIDEO Ăștia nu știau cu cine se pun?/Soldații americani, după ce au încercat să „fure” o mașină de la militarii români, într-un exercițiu NATO

VIDEO Ăștia nu știau cu cine se pun?/Soldații americani, după ce au încercat să „fure” o mașină de la militarii români, într-un exercițiu NATO

Militarii americani i-au felicitat pe soldații români în cadrul unui exercițiu NATO desfășurat zilele trecute în Germania, conform unui reportaj video publicat pe rețelele sociale și realizat de jurnaliștii militari ai Alianței Nord-Atlantice. Reportajul a prezentat activitatea unui detașament special al armatei americane, care a jucat rolul „inamicului” în respectivul exercițiu militar. În cadrul unei misiuni, americanii au încercat să „captureze”, fără succes, un vehicul din dotarea trupelor române.

Materialul video s-a concentrat în special asupra activității pe care o desfășoară militarii NATO (americani în cazul de față) care trebuie să joace rolul „băieților răi” în cadrul manevrelor militare sau exercițiilor Alianței.

„Ce încercăm să facem este parte din misiunea forțelor speciale. Vom executa un raid cu scopul de a captura echipamente de valoare ale inamicului”, a precizat sergentul Shawn Bailey din Regimentul 4 Infanterie al armatei SUA, care făcea parte din echipa „forțelor inamice”. „Încercăm să surprindem oameni care dorm în post, Dacă nu fac de gardă, comandanții lor vor fi pedepsiți prin retragerea unor elemente/echipamente importante de pe câmpul de luptă”.

Militarii americani s-au echipat și au pornit într-o misiune de noapte în încercarea de a prinde pe picior greșit forțele NATO din zonă.

„Avem un vehicul românesc, chiar la liziera pădurii. O să tragem pe dreapta și încercăm să-l capturăm”, a transmis, la un moment dat, un militar american camarazilor săi. „Să vedem ce se întâmplă”.

Grupul de soldați americani a avut însă parte de o „dezamăgire”, după ce au dat peste o poziție „apărată de infanteriști români”.

„Au găsit niște români. Erau gata să îi elimine dar au observat că românii erau de gardă, pe poziții și alerți. Concluzia: nu merită. Bravo românilor!”, a spus un militar american. Ulterior detașamentul american a reușit să surprindă în cadrul aceleiași acțiuni o baterie de artilerie a armatei americane, care nu era păzită.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale