VIDEO Atmosferă de gală la prezentarea trofeului de către Simona Halep! Zeci de mii de români au venit pe Arena Națională

VIDEO Atmosferă de gală la prezentarea trofeului de către Simona Halep! Zeci de mii de români au venit pe Arena Națională

Atmosferă de gală la prezentarea trofeului de către Simona Halep! Zeci de mii de români au venit pe Arena Națională. Organizarea a fost impecabilă!

Zeci de mii de români au venit pe Arena Națională unde Simona Halep prezintă trofeul de la Wimbledon, câștigat sâmbătă în fața Serenei Williams. Simona Halep și-a făcut intrarea pe Arena Națională alături de Ion Țiriac, pe piesa celor de la Queen „We are the champions”.

„Acest trofeu este al nostru, este al țării. E o seară specială pentru mine. Vă mulțumesc, să ne bucurăm”, a spus Simona Halep.

Simona Halep a fost prezentă, miercuri, pe Arena Națională, începând cu ora 19:00, acolo unde și-a prezentat trofeul de la Wimbledon, în fața a mii de fani care au venit să o felicite. Evenimentul a fost organizat de Federația Română de Tenis și Primăriei Capitalei. Campioana a fost primită în urale, cu aplauze puternice. Simona Halep era vizibil emoționată și a avut lacrimi în ochi când Andra a intonat impecabil imnul. Tenismena a recitat versurile pe tot parcursul imnului.

 Simona Halep ia cuvântul:

”Aș spune că este seara noastră, nu doar a mea, pentru că am fost inspirată de acești campioni care au venit lângă mine. Le mulțumesc tuturor care mi-au transmis mesaje, este o onoare să împart această bucurie cu toți oamenii care au venit să mă vadă. O parte din acest trofeu aș vrea să îl dedic mamei mele, pentru că a fost visul ei. Le mulțumesc părinților și familiei, așa cum am spus mereu. Ei au fost foarte importanți pentru mine, ca să pot ajunge astăzi în fața dumneavoastră și să ne bucurăm. Le mulțumesc tuturor antrenorilor, de la 4 ani și jumătate, i-am avut pe cei mai buni și vreau să le mulțumesc pentru fiecare cărămidă pe care au pus-o. Bineînțeles, doamnei Virgina Ruzici, care a fost o inspirație pentru mine, lui Ilie Năstase care ne-a făcut să iubim acest sfat și domnului Țiriac care mi-a dat unele sfaturi destul de dure, dar foarte folositoare. Și mulțumesc României pentru că m-am născut aici și aici sper să trăiesc toată viața”

Ion Țiriac ia cuvântul:

”Welcome to Simona night lumii întregi! Eu am văzut finala live. Nu a fost prima finală pe care am văzut-o, am văzut vreo 20, am văzut și două finale ale unui român care nu a vrut să le câștige, le-a făcut cadou, dar e nedrept să nu îl numești: Ilie Năstase.

Eu am hotărât să o rog pe Simona și ea a acceptat. Noi toți să mai trecem încă o dată prin această finală. Cu rugămintea ca Simona, onestă și sinceră, să ne spună în fiecare acest moment despre Simona dinăuntru, nu cea din afară. Cea dinăuntru care a stat 55 de minute cu o concentrare, cu o tehnică desăvârșită și a adus României un trofeu pe care nu-l mai găsești”.

Urmează secvențe din finală, proiectate pe un ecran uriaș, pe care Simona le comentează. Atmosfera este foarte relaxată, Simona râde mult și schimbă glume cu Ion Țiriac și publicul care aplaudă frenetic fiecare secvență:

Intrarea pe teren: ”Aveam ceva emoții și eram intimidată de eveniment, dar am fost lucidă și sigură pe mine că pot să stau în fața unei mari campioane. (e întrebată de ce a pornit prima de la vestiare, în fața Serenei) Așa am vrut, să plec eu prima pe coridor. Coridorul poate fi intimidant, nu m-am gândit deloc la altceva, mă gândeam doar că am echipamentul potrivit, pantofii potriviți și că trebuie să mă duc să joc acel meci”.

La secvența intrării pe teren: ”Aici am avut emoții într-adevăr!”/ Momentul trasului la sorți: ”Nici nu mai știu ce am ales (râde). Am ales rachetele (…) Nu mai am meciul în minte punct cu punct, nu mai știu (râde)”.

Urmează comentarea meciului de către Ion Țiriac, iar Andi Moisescu, moderatorul evenimentului, glumește și spune că la sfârșitul evenimentului vor da extemporal. Discursul e dominat de Ion Țiriac, care acaparează explicațiile despre tehnica din tenis și Serena Wiliams. Simona Halep spune că știa cum servește Serena Wiliams, era pregătită, dar explică de ce, cu toate astea. nu a putut să returneze corect câteva mingi: ”Aveam mari emoții”.

Simona Halep despre finalul primului set: „La 5-1 am știut că pot să iau meciul și era foarte important pentru că dacă încerci să o domini pe Serena nu mai e așa de bine pentru ea. Însă trebuie să ai grijă la fiecare punct pentru că atunci când revine Serena… își revine foarte bine!”

Simona Halep privește finala proiectată pe ecran și spune că nu-și mai amintește multe dintre puncte:

”Nu m-am gândit la victorie. Când am câștigat primul set am zis că trebuie să uit tot și să o iau de la capăt, să fiu și mai agresivă. Când ea a început să urle, să se încurajeze, m-am calmat și mi-am zis că trebuie să stau acolo și o să fie bine”.

Simona Halep spune că i-a crescut încrederea foarte mult după primul set, dar că nu a vrut să se gândească prea mult că a câștigat pentru că îi era teamă de revenirea Serenei Wiliams. Simona spune că a fost conștientă de fiecare punct-cheie din meci și că nu a cedat presiunii psihice tot mai mari:

”Când ai un raliu mai lung cu Serena este foarte important să îl câștigi pentru că altfel ea prinde mai multă încredere. Am simțit că mingile lungi sunt foarte importante și trebuie să le câștig”, a spus Simona despre mingile lungi pe care nu le-a ratat în meci.

Ion Țiriac are câteva replici ironice la adresa Serenei: ”S-a mirat și ea că a dat bine (…) Dar s-a mirat prea devreme”. Simona nu comentează astfel de secvențe. Campioana spune că abia foarte târziu s-a gândit la victorie: ”La 5-2, setul 2, am crezut prima dată că pot să câștig”, a spus Halep.

La finalul meciului proiectat pe ecran, Simona spune că e ”un vis îndeplinit” la care, de fapt, ”nici măcar nu a visat”.

Simona Halep a spus despre primul trofeu câștigat, la Roland Garros, că s-a simțit eliberată de toată munca celor mai bine de 20 de ani de când a început să joace tenis. Campioana le-a mulțumit criticilor ei despre care spune că au motivat-o și au determinat-o să continuie și să fie și mai bună: ”Nu am vrut să închid gura nimănui, am vrut să deschid o mentalitate spre un vis măreț. Și cred că am inspirat mulți oameni și copii care ar trebui să știe că atunci când ai un vis poți să îl împlinești. Orice e posibil dacă noi credem în noi”.

(Întrebată fiind câți copii își dorește): ”Un milion. Cu care să vin pe acest stadion sau altul din România și să privim alți campioni”.

Simona Halep spune că, după turnee, va contribui la identificarea tinerelor talente din tenis, alături de Federația Română de Tenis: ”Împreună cu Federația, după US Open o să alegem cât mai mulți copii și să îi îndrumăm către perfomanță, ca să aducă acestui popor cât mai multă bucurie”.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”