VIDEO Bătaie de joc la audierea candidaților pentru CCR! PSD a cenzurat întrebările opoziției pe motiv că ar fi prea complexe sau batjocoritoare!

VIDEO Bătaie de joc la audierea candidaților pentru CCR! PSD a cenzurat întrebările opoziției pe motiv că ar fi prea complexe sau batjocoritoare!

 Bătaie de joc la audierea candidaților pentru CCR! PSD a cenzurat întrebările opoziției pe motiv că ar fi prea complexe sau batjocoritoare! Bătaie de joc, marți, în Comisia Juridică din Camera Deputaților. Președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Nicușor Halici (PSD) a respins mai multe întrebări adresate lui Gheorghe Stan, una din propunerile PSD la Curtea Constituțională, invocând ba că sunt prea complexe , ba că ar fi ”batjocoritoare”, relatează  G4Media.ro .

 ”Câte articole are Constituția României?”, a fost întrebat Stan de un deputat PNL.

”E batjocoritoare întrebarea. O ducem într-o zonă mult prea jos”, a replicat Halici.

Alte întrebări pentru Stan:

Florin Roman (PNL) : Vă asumați politic această candidatură?
Gheorghe Stan: Am 20 și ceva de ani de carieră, nu am făcut parte din nici o formațiune politică, am acceptat această provocare și cred că expertiza mea va fi în beneficiul unei CCR imparțiale

Steluța Cătăniciu (ALDE): Nu vreau să adresez nici o întrebare, dar observ că pe dl Stan unii dintre noi îl hărțuim, ar trebui să punem punct acestei mascarade.

Stelian Ion (USR): Având în vedere decizia princ are CCR a spus explicit că recomandările MCV sunt obligatorii, care e opinia sa cu privire la raportul dintre Comisia de la Veneția și CCR? Mai exact, sunt obligatorii recomandările Comisiei de la Veneția?
Gheorghe Stan: Tot ce emite MCV sau Comisia de la Veneția sunt recomandări, nu au caracter obligatoriu.

Stelian Ion: Care e explicația ascensiunii profesionale fulminante?
Halici a întrerupt întrebarea și a spus că e ”dincolo de rea intenție” întrebarea lui Stelian Ion

Întrebare: Care sunt prevederile constituționale legate de minorități?
Gheorghe Stan: Un jurist învață cum să interpreteze legea. Nu am constituția în față să spun exact care e articolul.

Context. Candidaţii înscrişi pentru un mandat de judecător la Curtea Constituţională a României (CCR) din partea Senatului şi Camerei Deputaţilor sunt audiaţi marţi de Comisiile juridice.

Cei patru candidaţi înscrişi pentru un mandat de judecător CCR din partea Senatului sunt audiaţi în Comisia juridică.

„În conformitate cu Hotărârea Biroului Permanent a Senatului din data de 3.05.2019, în temeiul art. 5, alin. 5, din Legea 47/1992, cu completările şi modificările ulterioare, privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale a României, până la data de 6.05.2019, ora 18,00, au fost depuse, la Comisia juridică, de disciplină, imunităţi şi validări a Senatului, următoarele candidaturi de judecător la Curtea Constituţională a României, din partea grupurilor parlamentare: grupul parlamentar PSD – Cristian Deliorga; grupul parlamentar PNL – Cătălin Daniel Fenechiu; grupul parlamentar USR – Ovidiu Mircea Ursuţa Daraban şi un candidat fără susţinerea vreunui grup parlamentar – Gheorghe Iancu”, se arată într-un comunicat semnat de preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc.

La finalul audierilor, Comisia juridică va înainta Biroului Permanent al Senatului un raport cu privire la candidaţi.

Mandatul Simonei-Maya Teodoroiu, numită judecător la CCR pentru o diferenţă de mandat, expiră la data de 15 iunie iar numirea noului judecător trebuie efectuată cu cel puţin o lună înainte de încetarea mandatului judecătoresc predecesor.

Procedural, plenul Senatului va dezbate şi supune la vot propunerile grupurilor parlamentare şi raportul Comisiei juridice pentru numirea unui judecător la CCR.

Candidaţii din partea Camerei Deputaţilor vor fi audiaţi începând cu ora 9,00 de Comisia juridică.

Potrivit unor surse politice, şeful Secţiei speciale pentru investigarea magistraţilor, Gheorghe Stan, este propunerea grupului parlamentar al Partidului Social Democrat pentru funcţia de judecător la CCR.

Deputatul Ioan Cupşa este propunerea Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal iar avocatul Vlad Ştefan, propunerea Grupului USR.

Liderul USR, Dan Barna, a declarat luni că va avea discuţii şi cu celelalte partide de opoziţie pentru a vedea dacă se poate ajunge la o propunere comună.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a declanşat pe 23 aprilie procedura de numire a unui judecător la CCR în locul lui Ştefan Minea, căruia îi expiră mandatul în data de 15 iunie.


Candidatul PSD, Gheorghe Stan, zis Giani, șeful Secției Speciale PSD de anchetare a magistraților incomozi


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...